NRK Meny
Normal

Gikk til angrep mot politisk samarbeidspartner på Facebook

Temperaturen i Bodø før valget har blitt høy etter at Senterpartiets Ingrid Lien gikk til angrep på flertallssamarbeidet hun selv er en del av. Nå går Venstres Terje Cruickshank til kraftig motangrep mot politikeren han har samarbeidet med i fire år.

Terje Cruickshank, som er bystyrerepresentant for Venstre.

Terje Cruickshank, som er bystyrerepresentant for Venstre og en del av flertallssamarbeidet, går til kraftig angrep på Ingrid Lien.

Foto: Torbjørn Brovold / NRK

Valglogo

«Sjeldent har jeg møtt en noen politiker med større frikjøp og mindre deltagelse i politikken enn Senterpartiets Ingrid Lien. Totalt nedprioritering av møter, forseintkomming, dårlig forberedt og elendig forhandler».

Dette skrev en opprørt Terje Cruickshank i et Facebook-innlegg i går kveld.

Bakgrunnen for kraftsalven er Liens spark mot flertallssamarbeidet i Bodø hun selv og Cruickshank er en del av. Siden valget i 2011 er det Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre, Kristelig Folkeparti og altså Senterpartiet som har styrt Bodø. Men mye tyder på at Lien ikke velger samme vei en gang til.

Senterpartiets Ingrid Lien

Senterpartiets Ingrid Lien får passet sitt påskrevet av Venstre Terje Cruickshank.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Dette sa hun til NRK tirsdag:

– Det har utviklet seg en kultur som leder bort fra demokratiet, konkluderte Lien før hun fortsatte:

– Jeg mener vi har sett for mange tilfeller av avgjørelser som blir tatt utenfor politisk kontroll. Det har toppet seg i det siste og da kan ikke jeg sitte og være stille. Jeg sitter selv i flertallssamarbeidet, men jeg vil ikke bli tatt til inntekt for sånne prosesser. Alt som rokker ved demokratiske prosesser gjør meg opprørt, rett og slett.

– Hun er utrolig uredelig

Cruickshank angrer i dag på Facebook-innlegget og har slettet det, men han kan ikke dy seg for å fortsette kritikken mot Lien i samtale med NRK.

– Ingrid Lien er utrolig uredelig. Dette viser noen kvaliteter hos en folkevalgt som jeg er utrolig skuffet over, sier han.

At Lien mener det er et demokratisk underskudd i Bodø må hun i så fall ta sin del av ansvaret for, mener Cruickshank.

– Hun er valgt av Bodø bystyre for å lede organisasjonsutvalget, en av de viktigste posisjonen i kommunen og et av de politiske verkstedene hun etterlyser at skal benyttes. De tingene hun etterlyser har vært hennes ansvar. Det er en ansvarsfraskrivelse som ikke henger på greip. Hun unnskylder seg selv ved å kritisere ordføreren og det synes jeg er feigt.

– Vil advare mot å samarbeide med Lien

– Dere har samarbeidet i fire år, hva tenker du om at Lien kommer med dette nå?

– Det er utrolig uheldig. Når man har sittet i fire år og samarbeidet, går man ikke ut og henger ut de samme samarbeidspartnerne rett før valget. I fire år har vi tydeligvis bodd på forskjellige planeter.

– Kommer Venstre til å fortsette samarbeidet med Senterpartiet etter valget?

– Jeg står på 2. plass på lista og kommer etter all sannsynlighet ikke inn i bystyret etter valget. Men jeg vil advare Venstres representant mot å samarbeide med Ingrid Lien.

– Nedrige uttalelser

Ingrid Lien, som nå gjør seg klar for partilederdebatten i kveld, rakk så vidt å lese Facebook-innlegget før Cruickshank slettet det.

– Det han skriver der får stå for hans regning. Jeg vil ikke kommentere de nedrige uttalelsene. Facebook er noen ganger et skittkastingsorgan jeg ikke liker å være en del av, sier hun.

Lien understreker at hun står for det hun har sagt og mener for mange saker har blitt avgjort på bakrommet og i lukkede fora.

– Jeg registrerer at Cruickshank mener dette også er mitt ansvar, men det er masse ting jeg aldri har fått vite om og dermed har jeg heller ikke hatt muligheten til å påvirke dette, mener Lien.

Når det gjelder påstanden om at hun ikke deltar i politikken og på møter, svarer Lien følgende:

– Han kan jo gå inn selv å se på hvem som har deltatt på de politiske møtene. Det tror jeg han ville synes er interessant. Det er ikke mange møtene jeg ikke har vært til stede på.

– Hva tenker du om at Cruickshank vil advare andre mot å samarbeide med deg?

– Det må han gjerne gjøre. Hva Venstre diskuterer internt synes ikke jeg er spesielt interessant.