SV-topp tar ikke gjenvalg

Stortingsrepresentant Geir-Ketil Hansen (SV) gir seg etter 33 år i politikken. – Jeg kjenner at jeg har vært med lenge nok, sier Hansen.

Geir-Ketil Hansen
Foto: Vidar Gudvangen / NRK

Geir-Ketil Hansen i SV tar ikke gjenvalg til Stortinget.

– Det holder å være ukependler i 14 år, og så mener jeg at nye krefter må komme inn, sier Geir Ketil Hansen.

Stolt av Hamsunsenteret

Hansen er en av de mest erfarne rikspolitikerne fra Nordland, men det er det han har oppnådd som fylkespolitiker han trekker fram som sine største triumfer.

– Jeg var delaktig i at Hamsun-sentret ble realisert, og jeg er stolt over at Hurtigruten ble berget, blant annet som følge av arbeidet som ble gjort i Hurtigruteutvalget til Landsdelsutvalget. Vi har litt av æren for at det ble en ny avtale for Hurtigruten etter at selskapet var i en tung krise.

Hamsunsenteret

Åpning av Hamsunsenteret: Museet er tegnet av arkitekten Steven Holl, og sto ferdig på Knut Hamsuns 150-årsdag 4. august 2009.

Foto: Lunde, Bjørn Erik Rygg / SCANPIX

Helse, kultur og finans

Hansen sitter nå i Stortingets finanskomite, og det er et felt han kjenner fra tiden som som fylkesråd. Som fylkesråd, og med i fylkeskommunens innerste krets, har han også erfaring fra helse og kultur.

– Jeg håper at jeg etter min periode som stortingsrepresentant, kan få noe å gjøre som har med samfunnsbygging å gjøre.

Lang erfaring som politiker

Hansen håper hans lange erfaring fra politkken er interessant for flere arbeidsgivere.

– Jeg vil si at jeg kan noe etter å ha vært i politikken i 33 år, etter at jeg første gang ble valgt inn i bystyre i Narvik.

Geir-Ketil Hansen

Geir-Ketil Hansen på valgvake i Narvik.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Overraskende

Lederen i SVs nominasjonskomite, Kyrre Didriksen, sier han ble overrasket da Hansen ga beskjed om at han ikke tok gjenvalg.

– Jeg tok det nesten for gitt at ham ville ta en periode til. Men når det er sagt, så har vi mange som vil sloss om å komme på første plass. Og jeg tror også vi skal klare å få en ny SV-er inn på tinget etter Geir Ketil, sier Didriksen.