Hopp til innhold

Gates tok ikke aprilspøken

Bodø-firma kan bli saksøkt av Microsoft-grunnlegger etter milliard-spøk.

Bill Gates og Slash

INGEN SPØKEFUGL: Bill Gates, her ved siden av Slash.

Foto: Paul Sakuma / AP

Bill Gates har trolig ikke særlig sans for den norske tradisjonen med aprilsnarr. I alle fall truer han nå et firma fra Bodø med rettslige skritt.

Første april meldte nemlig Bodø-firmaet Crestock.com at de hadde kjøpt opp selskapet Corbis. Sistnevnte er eid av Bill Gates, og er et av verdens største bildebyråer. Det noe mindre Bodø-firmaet forklarte i en pressemelding at de hadde kjøpt selskapet fra Gates for 625 millioner dollar, eller omtrentlig tre milliarder kroner.

- EU betaler

I pressemeldingen skrev Crestock at pengene kom fra Innovasjon Norge og EU-midler.

Men den spøken likte ikke Corbis. Det gikk ikke lang tid før Gates-selskapet hadde satt advokater på saken, melder Aftenposten.

- På vegne av Corbis Corporation anmoder jeg sterkt om at aprilspøk-pressemeldingen om at dere har kjøpt Corbis, fjernes fra deres nettside. Vi ber om at dette skjer umiddelbart. Om ikke kan vi bli tvunget til å iverksette juridiske tiltak, skrev direktør for kommunikasjon, Dan Perlet, i en e-post til Crestock.

Det skriver bildebyrået fra Bodø i en ny pressemelding, som forhåpentligvis er ekte.

- Å få en slik e-post er et fint krydder i hverdagen, sier daglig leder Geir Are Jensen i crestock.com.

Fjerner ikke spøken

Aprilspøken ligger fortsatt tilgjengelig på nettsiden til Crestock . Der i gården ser man fram til eventuelle rettslige følger fra Gates.

- Vi fjernet selvfølgelig ikke en pressemelding som så åpenbart bare var en aprilspøk. Men i tilfelle verdens tredje rikeste mann kommer etter oss, i følge med en hærskare advokater, får vi begynne å sette av et fast, lite månedelig beløp, sier Jensen.