Gassalarm utløst ved barneskole

En gassalarm har blitt utløst ved en skole i Narvik kommune. – Ledelsen ved skolen samler sammen ungene og sender dem hjem, sier politiet.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet i Midtre Hålogaland fikk fredag morgen melding fra Bjerkvik skole i Narvik kommune om at det hadde gått en gassalarm. Ifølge politiet skal det være snakk om en brannfarlig gass av typen LPG.

Ledelsen ved skolen samler sammen ungene og sender dem hjem, sier operasjonslederen til NRK.

LPG er en forkortelse for «liquefied petroleum gas», 'flytende petroleumsgass'. Dette er kondensert propan og butan.

Skolen har omtrent 250 elever. Ved barneskolen er det rundt 150 elever, opplyser rådmann Wenche Folberg i Narvik kommune til NRK.

Fyrkjele fikk strømstans

Folberg forteller at hendelsen knyttes til uværet i går, og et strømbrudd i natt.

– Det er to bygg på denne aktuelle skolen. På barneskolen er det en fyrkjele som drives av gass og strøm. Denne har stoppet i løpet av natta, og det har oppstått en gasslekkasje, sier Folberg.

Hun forteller at elevene nå er samlet i en gymsal. Helsepersonell er på stedet. Ingen skal ha pustet inn gassen, ifølge rådmannen.

– Dette ble oppdaget av driftsoperatøren i morges, og vi kunne derfor ta nødvendige forholdsregler før elevene kom i nærheten av gassen.

– Jobber med å finne årsaken

Folberg forteller at de nå lufter ut, og at de er i kontakt med leverandøren av fyrkjelen for å finne ut hva de skal gjøre videre.

– Man jobber nå med å finne årsaken til lekkasjen.

Nå blir foreldrene kontaktet, fortsetter hun.

– Foreldrene kontaktes, og det gjøres avtale om enten å sende elevene hjem, eller gi dem et tilbud ved ungdomsskolen, som er i et annet bygg.

Laster Twitter-innhold