NRK Meny
Normal

I denne butikken forsøkte ranerne å ta ut penger med offerets bankkort

Politiet går ut med overvåkningsvideo etter det brutale ranet i Korgen i august.

Politiadvokat Kathrine Frøysa

BRUKTE BANKKORTET: Ranerne skal ha forsøkt ta ut penger med fornærmedes bankkort, forteller politiadvokat Kathrine Frøysa.

Foto: Frank Nygård / NRK

– Det er to personer som vi i politiet mener er gjerningspersonene etter ranet i Korgen, sier politiadvokat Kathrine Frøysa hos Helgeland politidistrikt.

Det var den 12. august politiet fikk melding fra en kvinne som fortalte at hun hadde blitt overfalt av ranere i sitt eget hjem og bundet. Hendelsen fant sted i Tronesmoen i Korgen i Hemnes kommune, og politiet satte i gang en større leteaksjon for å finne gjerningspersonene.

Etter å ha etterforsket saken, går politiet nå ut med en overvåkningsvideo som de mener viser ranerne. Opptaket er fra en butikk i Hattfjelldal, og er tatt rundt en time etter at ranet skjedde.

Videoen viser to svartkledde personer, en mann og en kvinne.

– Vi er ganske sikre. Bakgrunnen er at minibankkortet til den fornærmede kvinnen ble forsøkt brukt på denne aktuelle butikken som videoovervåkningsfilmen er hentet ifra, sier Frøysa.

Ranerne skal ha forlatt Korgen med bil. Da de kom til Hattfjelldal, forsøkte de å ta ut penger i såkalt «post i butikk», men lyktes ikke da kortet på det tidspunktet allerede var sperret.

– Ønsker tips

Politiet ønsker nå tips fra publikum etter det brutale ranet.

– Det vi vet er at den ene personen skal ha snakket norsk. Utover det vet vi ikke så mye om verken nasjonalitet eller identitet.

– Vi ønsker at folk skal melde fra om de kjenner igjen personene, sier Frøysa.

Bevæpnet med skytevåpen

Gjerningsmennene skal ha stjålet flere bankkort og kvinnens mobiltelefon før de forlot åstedet. Ranerne var maskerte, og var ikledd mørke klær. Ransofferet ble funnet av folk som kom på besøk kort tid etter at handlingen hadde funnet sted.

– Vi fikk melding om at en kvinne i 50-årene hadde blitt overfalt i sitt eget hjem av to personer som var bevæpnet med skytevåpen, fortalte innsatsleder Arild Woldmo i Helgeland politidistrikt etter hendelsen.

Politiet har hatt kriminalteknikere på åstedet og sikret tidlig spor. De foretok også rundspørringer i nabolaget, og har brukt alt av tilgjengelige ressurser på saken. Men så langt har altså etterforskningen ikke ledet til noen pågripelser.

Ran i Korgen i Hemnes kommune