NRK Meny
Normal

Går til retten for å få utbetalt 400.000 kr i overtid

Flere måneder med forhandlinger har ikke ført fram. Nå går ti ansatte ved Thon-hotellene i Brønnøysund rettens vei for å få utbetalt overtida si for to år tilbake.

Thon-hotellet i Brønnøysund

Ansatte ved Thon-hotellene i Brønnøysund mener arbeidsgiveren skylder dem penger. Nå går de rettens vei.

Foto: Thon Hotels

– De ansatte har gjennom sitt fagforbund, Fellesforbundet, forsøkt å komme til en minnerlig ordning uten å lykkes. Dermed har de ikke noe annet valg enn å gå til retten med kravet. Det sier LO-advokat, Jan Arild Vikan.

Før påske leverte han inn en stevning til Brønnøy tingrett på vegne av ti ansatte ved de to Thon-hotellene i Brønnøysund. De ansatte mener arbeidsgiveren skylder dem til sammen 380.000 kroner for overtid jobbet i 2012 og 2013.

– Uenigheten går på hvilken arbeidstidsordning som er avtalt at de ansatte har. Kjernen i spørsmålet er om arbeidstida til de ansatte skal gjennomsnittsberegnes eller ikke, sier Vikan.

Konflikten mellom de ansatte og hotelledelsen er forlengst flytta opp til på høyere nivå. Men måneder med forhandlinger mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv har ikke ført fram.

Kan gå mot full rettssak

Magne Kristensen

NHO-advokat Magne Kristensen sier de er interessert i å komme fram til en løsning med de Thon-ansatte.

Foto: Per Thrana / NHO

Vikan sier de ansatte i første omgang har bedt retten om at en dommer megler mellom partene. Hvis denne rettsmeglinga ikke fører fram, blir det full rettssak.

– Vi håper at det fortsatt er mulig å komme fram til en løsning uten at retten er nødt til å avsi dom. Det er ikke en ønskesituasjon for de ansatte å være i konflikt med arbeidsgiveren, sier Vikan.

Advokat for Thon-hotellet er Magne Kristensen i NHO Reiseliv. Han skal nå svare på stevninga og om de er interessert i rettsmegling.

– Sånne saker lar seg ofte løse. Jeg vil ikke gå noe mer konkret inn i dette nå fordi dette er en tvist som vi skal forsøke å finne en løsning på. Vi får snakke med hverandre først.