NRK Meny
Normal

Går nye veier med R & B fra Bodø

– Ny, norsk eksportvare, skriver P3 og triller terningen til fire for Erik Eliassens nye låt «Allerede».

Erik Eliassen

Erik Eliassen går nye veier med ekte R & B fra Bodø. – Den deilige Bodø dialekten kler veldig godt å preike smud R&B, skriver P3s anmelder.

Foto: Pressebilde

Den yngste av de to brødrene i Sirkus Eliassen er ute med sin første låt under helt eget navn. Låten beskrives som en tung og moderne R & B-låt produsert av Spellemannpris-belønnede Filip Kollsete.

Singelen «Allerede» gikk denne uka rett inn på NRK P3s spillelister.

– Veldig digg. Jeg har jo levd med låten en stund og jobbet og finpusset på små lyder i lang tid. Vi har satset hardt på at det skal låte skikkelig bra, og sendt den til USA og fått den mikset og mastret av folk som jobber med Drake, Ty Dolla Sign og andre store artister. Da er det godt å få en slags bekreftelse utenfra, sier Erik Eliassen.

Partykonger

Sirkus Eliassen

PARTYFIKSERNE: Norges egen partyfikser er tydeligvis lei av å bare danse, og har heller beveget seg inn i et spennende landskap av laidback og kjølig R & B, skriver P3 i sin anmeldelse.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

For noen år siden så herjet Erik og storebror Magnus hitlistene med den ene festlåten etter den andre – Hjem til dæ, Opp ned bak frem, Æ vil bare dans og En gang til.

– Jeg har tatt et avbrekk fra den greia der. Jeg digger fortsatt fest og fart, men det kommer til et punkt hvor man har lyst å utforske litt andre sider av seg selv, sier han.

– En brutalt ærlig historie

P3, som har anmeldt låten skriver at Erik Eliassen beveger seg inn i et spennende landskap av laidback og kjølig R & B.

«Det er kanskje ikke så rart at R & B fra Nordland får et kjølig drag over seg, men den kalde teksten til Eliassen får temperaturen langt ned på minusgradene. «Allerede» er en brutalt ærlig historie om svik og falsk forelskelse. Det skinner igjennom at her er det noen som har fucka skikkelig opp, og det er ikke Erik (for å si det sånn)», skriver anmelder Ingrid Haugen Nonskar.

Selv er ikke Erik Eliassen så glad i snakke om hva låtene hans handler om.

– Jeg ønsker at folk skal kunne finne sin egen mening med låten, og tolke den slik de vil. Jeg har puttet flere situasjoner i livet inn i den, og føler selv den kan ha flere betydninger, sier Eliassen.

30-årskrise?

Erik Eliassen nærmer seg 30, men det ser han ikke mørkt på.

– Jeg liker fortsatt å bruke humor og kødde med folk. Samtidig liker jeg å snike inn litt mer alvorlige og seriøse undertoner i det jeg gjør. Og så skal jeg fortsette med å lage musikk.