Hopp til innhold

Boligprisene på tur oppover

Boligprisene i Nordland er igjen på full fart oppover. I Narvik har snittprisen på prisantydning økt med 17 prosent for solgte boliger siden april i fjor, ifølge finn.no. Også i Bodø og Svolvær selges boligene langt over takst.

Video Stigende boligpriser

Stigende boligpriser

Boligprisene gjør nå et kraftig hopp i Nordland, og det er i byene det er spesielt merkbart.

– Det vi ser er at prisene fra april i fjor til april i år har steget med 17 prosent i Narvik. Så vi ser nå at vi kanskje begynner å følge utviklingen sørpå, og at prisene sakte men sikkert går oppover, sier eiendomsmegler Sirianne Voie Brochmann.

17 prosent er snittprisen på prisantydningen på alle boliger som er solgt i Narvik ifølge finn.no.

Raymond Tvenning

Raymond Tvenning har megleren på befaring i Løpsmark i Bodø. - Når megleren er så optimistisk, så er jeg også optimistisk. Jeg liker leiligheten veldig godt, og det tror jeg flere vil gjøre, sier Tvenning.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

50 boliger over 3 mill

I Svolvær i Lofoten ble en enebolig solgt til 200.000 kroner over takst denne måneden. Totalprisen ble 3,5 millioner kroner, noe som er ganske uvanlig for en enbolig uten utleie i Svolvær.

Ifølge eiendomspulsen på finn.no er det i dag 628 boliger til salgs i Nordland. 50 av disse er eneboliger over 3 millioner kroner.

Lena Sundklakk

BOLIGKJØPER: Lena Sundklakk gleder seg til overtakelse av huset i Svolvær 1.juli.

Foto: John Inge Johansen / NRK

– Vi har landet på at vi vil legge inn penger på dette nå. Og den dagen vi eventuelt skal selge får vi håpe vi får det igjen, sier Lena Sundklakk.

Men eiendomsmeglerne tror renteoppgangen vil stoppe prisene fra å stige til himmels.

– Jeg tror ikke vi kommer tilbake til så hete priser, spesielt på eneboliger, som det vi opplevde i 2007, sier daglig leder Pål Martin Arntzen i DnB NOR Eiendom.