NRK Meny
Normal

Fyllekjørte med 2,96 i promille

– Det ren flaks at verken tiltalte selv eller andre personer ble skadet som følge av kjøringen, mener dommeren, som dømte mannen til fengsel og kjempebot.

Den 55-årige mannen fra Vesterålen er dømt til fengsel i 30 dager, mister lappen for tre år framover og må betale 15.000 kroner i bot for den skjebnesvangre bilturen hjem fra Stokmarknes til Sortland i juni i fjor.

Punkterte

Det er etter rettens syn ren flaks at verken tiltalte selv eller andre personer ble skadet som følge av kjøringen

Fra dommen i Vesterålen tingrett

Da den tiltalte 55-åringen møtte i Vesterålen tingrett 25. mars erkjente han seg skyldig etter tiltalebeslutningen. Han hadde kjørt til Stokmarknes for å besøke en kamerat. Her begynte kompisene å drikke fredag kveld, noe de fortsatte med utover lørdagen.

Om kvelden kjørte tiltalte hjemover. En halv mil fra Stokmarknes ved Hadselbrua punkterer bilen, og kjører inn i en busslomme. Tiltalte forklarte i retten at det var en navngitt kompis som kjørte bilen, men retten fester ikke lit til mannens forklaring.

– Var alene i bilen

Et vitne som kom kjørende bak tiltalte, forklarte at han reagerte på mannens kjøreatferd. Bilen kjørte svært vinglete og holdt 30–40 kilometer i 80-sonen. Da bilen skulle inn i busslommen, blinket den i feil retning.

Vitnet mistenkte at det kunne være snakk om promillekjøring, og stanset bilen sin like bak tiltalte i busslommen. Han så tiltalte i førersetet, og ingen andre i bilen.

– Han hadde store problemer med å trykke inn nummeret til Falck på telefonen sin, forklarte vitnet.

2,96 i promille

Blodprøven av mannen viste at han hadde en promille på 2,96 45 minutter etter at kjøringen fant sted.

– I denne saken er det snakk om kjøring med høy promille, og risikoen ved kjøringen er svært stor. Han kjørte vinglete og svært sakte. Ingen av de to bilene som kjørte bak valgte å kjøre forbi. Det kom minst en bil imot. Denne kjøringen innebar stor risiko. Det er etter rettens syn ren flaks at verken tiltalte selv eller andre personer ble skadet som følge av kjøringen, skriver Vesterålen tingrett i dommen.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.