Fullt utror i drømme-VM

Det var drømmeforhold da flåten gikk ut på Lofothavet, med 500 sportsfiskere om bord. VM i skreifiske er i gang.

VM i skreifiske

VM IGANG: Det var drømmeforhold da et 70-talls båter gikk ut på Lofothavet med 500 deltagere lørdag morgen.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Det 18. verdensmesterskapet i skreifiske er i gang i Svolvær. Denne gangen under de alle beste forhold, da et 70-talls båter gikk ut på feltet lørdag morgen.

Se bildene: VM i skreifiske

Skimrende hav

Sol fra skyfri himmel, svak bris og en skimrende Vestfjord, alt imot en snekledd lofotvegg.

Så spørs det bare om hvor gode fangster det blir. Men fisket fredag, Lofoten Cup, som er oppvarmingen til den store VM-dagen, bar bud om at dette kan bli en meget god dag.

Største vinner

Og konkurransen er veldig enkel, den som får den største skreien, eller torsken, er verdensmester, men det er flere andre premiegrupper også.

Vinneskreien har på det meste ligget rundt 25 kilo, og i år er det sportsfiskere fra Slovenia, Estland, Danmark og Sverige – foruten norske – som deltar i mesterskapet.

Gunnar Mellem, lederen for Lofoteventyret

SJEFEN: Gunnar Mellem, lederen for Lofoteventyret, like etter at flåten har forlatt havna i Svolvær, er svært fornøyd så langt. -Jeg er imponert over innsatsen til alle frivillige som deltar i dette store arrangementet, sier han.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Flest søringer

-De fleste norske er faktisk fra sørnorge, sier Gunnar Mellem, generalen for Lofoteventyret, der VM i skreifiske er hovedsaken.

Foruten et knippe ihuga sportsfiskere, med det råeste av sneller og stenger, som deltar i konkurranser over hele verden, så er de aller fleste for amatører å regne.

Årets firmatur

Mange deltar som lag: Havfiskeklubber, gutteklubber, jenteklubber, og bedriftslag, men også individualister.

-Mange bedrifter bruker anlendingen til å ta med seg kunder, og DnB Nord er her for eksempel med en gruppe på hele 40 personer, sier Mellem.

-Vil ikke hjem igjen

-Og folk er kjempefornøyde. Det var en som sa til meg at han kom til å få problemer med å få gjengen med seg hjem igjen, sier en smilende og strålende fornøyd Mellem.

-Så langt er dette svært vellykket. Da tenker jeg også på at vi år har en helt ny organisasjon til å ta seg av det hele. Jeg er imponert over innsatsen til alle som frivillig trår til, skryter Mellem, i det alle skipperne håpefullt styrer mot fiskeplassene.

VM er i gang. Og vil du vite mer om hvordan det går, følg med på nrk.no/nordland.