Full seier til Ensemble Ylajali

Koret Ylajali vant begge klassene de deltok i under årets Landskonkurranse for kor. Dirigentprisen gikk til Pål Are Bakksjø, som dirigerer Bodø-sangerne.

Ensemblet Ylajali

VANT BEGGE KLASSENE I KOR-NM: Ensemble Ylajali vant både klassen for Rytmisk og klassen for Damekor.

Foto: Bjørn Tore Pedersen

– Utrolig stas, og veldig overraskende. Dette er første gang vi konkurrerer, sier en storfornøyd korleder Pernille Høj Anvik i Ensemble Ylajali til NRK.no.

Grand Prix-finalen ble vunnet av Trondheimskoret Aurum – som også vant klassen for Blandet kor. Ensemble Ylajali vant både klassen for Rytmisk og klassen for Damekor. Det Norske Jentekor vant klassen for Kvalifiserte kor og klassen for Scenisk.

En overrasket Pål Are Bakksjø fikk overrakt Dirigentprisen av Vivianne Sydnes.

– For å være helt ærlig visste jeg ikke engang at det fantes en dirigentpris. Så det å få en slik pris sånn helt på tampen var ganske overveldende og rørende, sier han.

Bakksjø forteller at det ligger mye arbeid bak de tre prisene.

– Det har vært en eventyrlig helg. En fantastisk opplevelse for oss alle sammen. Det å få en sånn klapp på skuldra fra en høyt kvalifisert jury er veldig viktig for oss, sier Bakksjø.

Koret produserer sine egne prosjekter, og må søke støtte for å få dem realisert.

– Da blir disse prisene et bevis på at det vi driver på med er kvalitet, sier han.

Ylajali synger Nordnorsk julesalme

Ylajali synger Nordnorsk julesalme.

Foto: NRK

En honnør til dirigenten

Pernille Anvik sier dirigentprisen var høyst fortjent.

– Dette er en stor honnør og anerkjennelse av Pål Ares arbeid. Han har en utrolig evne til å skreddersy repertoar som både skal være godt å synge og å lytte til for publikum, sier Anvik.

Koret fikk konkurransens nest høyeste poengsum på 23,9 poeng i klassen for damekor. Til sammen ga de to seirene 20.000 kroner i premie. I tillegg fikk også dirigenten pengepremie.

– Vi er kjempefornøyd, sier Anvik. Repertoaret koret vant med besto av både klassisk og mer moderne musikk som Halvdan Sivertsens Hellige jord.

Ylajali fikk spesielt mye skryt av juryen for formidlingen.

– Vi har jobbet veldig målrettet for å få til det vi driver med. Det som var spesielt var at vi fikk såpass god uttelling i begge klassene som vi deltok i, sier Bakksjø.

Fem kor

I år ble fem kor plukket ut til Grand Prix-finalen. Nordland var godt representert med Ensemble Ylajali fra Bodø og Kammerpikene fra Sortland. Det Vilde kor fra Bodø deltok også i årets landskonkurranse.

  • Sjekk hele resultatlista på kor.no

Bronse til Kammerpikene

Kammerpikene

Kammerpikene fra Vesterålen har sunget sammen i ti år.

Foto: Privat

Jentene hentet hjem to bronseplasser: i klassen for damekor og klassen for kvalifiserte kor.

Juryen bestod av høyt kvalifiserte dommere. Hoveddommer Ragnar Rasmussen, John Fitzpatrick, Stefan Skióld og Vivianne Sydne