Av
De ansatte er svært misfornøyd med at styret etter snart fire måneder med intern krangel ikke har klart å ansatte ny sjefredaktør. Det sier journalist Stein Sneve.
Vi hadde 2-3 meget kompetente kandidater. Nå får man en følelse av små unger med spade som kaster sand på hverandre i sandkassen.
Kassasuksess
Avisa Nordland er en kassasuksess - oppstått av fusjonen mellom to pengelense og innbitt konkurrerende Bodø-aviser, NordlandsFramtid og Nordlandsposten.
Allerede i september ble det klart at sittende sjefredaktør i Avisa Nordland, Thor Woje, blir ny redaktør i Romerikes Blad. Og hvem som skal overta jobben som øverste redaksjonelle leder for Nordlands største avis, er fortsatt et åpent spørsmål.
Krangel
Eierne i avisa har lenge stått steilt mot hverandre med hver sin kandidat. Selv om A-pressen eier 62 prosent av avisa, har minoritetseieren, Harstad Tidende-gruppen, vetorett når toppsjef skal ansettes eller sparkes. Og etter snart fire måneders krangel, har de bare blitt enige om å starte ansettelsessprosessen på nytt.
Det satte for alvor sinnene i kok hos de ansatte, som først én og én, og deretter i samlet flokk spaserte ut av avishuset fredag formiddag.
Sittende redaktør Thor Woje forstår at de ansatte er frustrerte, men han tar avstand fra en slik måte å markere misnøye på.
Beklager
Styremedlem Iver Hammeren, som representerer Harstad-Tidende-gruppen, sier det er sterkt beklagelig at styret ikke har kunnet bli enige om en ny sjefredaktør.
Advarer
Trude Landstad er leder for redaksjonsklubben i avisa. Hun understreker at protesten ikke har vært planlagt av de tillitsvalgte. Men selv om hun ikke stiller seg bak aksjonen, målbærer hun klart de ansattes kritikk . Hun advarer eiergruppene mot å føre en maktkamp som kan være ødeleggende for avisen.
A-pressens førstedame i Avisa Nordland, styreleder Gunn Paulsen konstaterer kun at ueniheten i styret er så stor at hele ansettelsesprosessen nå må startes på nytt.
Journalist Stein Sneve er opprørt på de ansattes vegne. - Stemningen svinger mellom fortvilelse og forbannelse, og en god del oppgitthet. Folk synes dette er for jævlig, sier Sneve til NRK.