Full båtfører dømt til fengsel

På vei hjem fra et festlig lag smalt båten med fem personer om bord rett i et godt synlig skjær. Nå er mannen som førte båten dømt til fengsel i 14 dager.

Båt kjørte på skjær utenfor Herøy i Nordland

De fem om bord ringte selv og meldte fra om ulykken. Alle ble sendt til sykehus, og nå er føreren dømt for å ha kjørt båt i beruset tilstand.

Foto: Redningsselskapet

Det kommer fram av dommen i Alstahaug tingrett. Mannen må også betale en bot på 10.000 kroner, skriver Helgelendingen. Mannen er dømt for brudd på småbåtlovens paragraf 37, og straffen er gjort betinget.

I retten ga den tiltalte en uforbeholden tilståelse. Han var også den som fikk de alvorligste skadene i sammenstøtet. Han hadde en promille på 1,1.

Stor fart

Det var i april i fjor at båten med de fem gikk på rett Kvitskjæret i Dønnessundet i Herøy i 30 knop og redningsleder Ørjan Delbekk mente det kunne ha gått adskillig verre.

Alle fem ble sendt til Helgelandsssykehuset i Sandnessjøen, to med alvorlige skader. En hadde store ansiktsskader, mens en annen hadde skader i mageregionen. En av dem ble sendt til Universitetssykehuset i Tromsø for videre behandling.

Ifølge politiet var de fem mennene på vei fra Sandnessjøen etter et festlig lag, og på vei til nabokommunen Herøy.

– Skjæret er høyt og veldig synlig

Politiet mente at skjæret ikke burde ha kommet overraskende på.

– Skjæret er høyt og veldig synlig. Det var heller ikke dårlig vær i området. Det gjenstår å se om GPSen virket, for hvis den gjorde det så burde skjæret ha kommet til syne der, sa lensmann Edvard Børø i Herøy og Dønna.

At farten var høy, bekrefter skadene på båten.

– Vi har brakt på det rene at båten har store skader i baugen. Konklusjonen er at her har det vært høy hastighet.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Adrian (27) må vise finger, rope, rekke tunge og lage kysselyder. Helst når det passer ekstremt dårlig.
Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.