Normal

Full båtfører dømt til fengsel

På vei hjem fra et festlig lag smalt båten med fem personer om bord rett i et godt synlig skjær. Nå er mannen som førte båten dømt til fengsel i 14 dager.

Båt kjørte på skjær utenfor Herøy i Nordland

De fem om bord ringte selv og meldte fra om ulykken. Alle ble sendt til sykehus, og nå er føreren dømt for å ha kjørt båt i beruset tilstand.

Foto: Redningsselskapet

Det kommer fram av dommen i Alstahaug tingrett. Mannen må også betale en bot på 10.000 kroner, skriver Helgelendingen. Mannen er dømt for brudd på småbåtlovens paragraf 37, og straffen er gjort betinget.

I retten ga den tiltalte en uforbeholden tilståelse. Han var også den som fikk de alvorligste skadene i sammenstøtet. Han hadde en promille på 1,1.

Stor fart

Det var i april i fjor at båten med de fem gikk på rett Kvitskjæret i Dønnessundet i Herøy i 30 knop og redningsleder Ørjan Delbekk mente det kunne ha gått adskillig verre.

Alle fem ble sendt til Helgelandsssykehuset i Sandnessjøen, to med alvorlige skader. En hadde store ansiktsskader, mens en annen hadde skader i mageregionen. En av dem ble sendt til Universitetssykehuset i Tromsø for videre behandling.

Ifølge politiet var de fem mennene på vei fra Sandnessjøen etter et festlig lag, og på vei til nabokommunen Herøy.

– Skjæret er høyt og veldig synlig

Politiet mente at skjæret ikke burde ha kommet overraskende på.

– Skjæret er høyt og veldig synlig. Det var heller ikke dårlig vær i området. Det gjenstår å se om GPSen virket, for hvis den gjorde det så burde skjæret ha kommet til syne der, sa lensmann Edvard Børø i Herøy og Dønna.

At farten var høy, bekrefter skadene på båten.

– Vi har brakt på det rene at båten har store skader i baugen. Konklusjonen er at her har det vært høy hastighet.