NRK Meny
Normal

Meteorologen: – Ikke grillvær, men det kunne vært verre

Sur og kald vind vil prege helgeværet.

Nordlendingene må belage seg på ustabilt vær og en del nedbør i en av de korteste maihelgene. I en måned hvor de røde dagene sitter tett, er det ingen ekstra fridager denne helgen.

– Det blir nok ikke det helt store helgeværet, men kunne vært verre, trøster meteorologen.

Lørdag snurt vinden til nordøst. Denne vinden kan bli ganske kald og sur, spesielt langs kysten.

Stiv kuling

– Helgeland får opp mot stiv kuling. Det blir litt regn av og til i Vesterålen og sør på Helgeland. I området imellom fra Lofoten til Saltdal ser det ut som det blir for det meste oppholdsvær, sier vakthavende meteorolog John Austrheim ved Værvarslinga for Nord-Norge.

Temperaturen i Nordland vil ligge på mellom 6–8 grader lengst nord i Vesterålen, mellom 8–10 midt i fylket og 10–15 på Helgeland.

– Det blir varmest på indre strøk Det er Troms og Vest-Finnmark som kan se fram til de lengste periodene med fint vær.

Utover uken blir det «litt sol og en og annen» byge, men også her er det vanskelig å si nøyaktig når og hvor det blir sol og pent vær.

– Sør for Bodø vil det fortsatt være perioder med nedbør gjennom helgen og i starten av neste uke, mens Vest-Finnmark og Troms får lengre perioder med fint vær i starten av neste uke, sier langtidsmeteorolog Ingrid Bentsen til NTB, før hun oppsummerer været den nærmeste uken på følgende måte:

– Det blir fine dager alle steder, men det er vanskelig å plukke hvilke dager.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.