Hopp til innhold

Setter inn drone i søket etter savnet skuterfører

Politiet frykter en skuterfører har havnet gjennom isen på Øvervatnet i Fauske. Både dykkere og droner settes inn i søket.

Leteaksjon etter savnet mann ved Øvervatnet i Sulis i Fauske

Politi og redningsmannskaper leter etter en mann i 70-årene som er meldt savnet etter en snøskutertur på Øvervatnet i Sulitjelma i Nordland.

Foto: Lars Antonsen

Politi og redningsmannskaper leter etter en mann i 70-årene som er meldt savnet etter en snøskutertur på Øvervatnet i Sulitjelma i Nordland.

– Redningsdykkere fra Salten brann, Røde Kors og andre frivillige deltar i søket etter mannen. Det benyttes også drone for å søke over isen, opplyser assisterende stabssjef Bent-Are Eilertsen til NRK.

Redningsdykkere som undersøker råkene i isen, avventer til dronen har søkt over isen.

Parallelt med dette søker Røde Kors med båt i Sjønståbukta.

Ferdselsforbud

Isen på Øvervatnet er svært usikker, med overflatevann og råker. Av sikkerhetsmessige grunner har politiet nå besluttet ferdselsforbud på Øvervatnet i Sulis for alt sivilt personell.

– Årsaken til ferdselsforbudet er usikker is, legger Eilertsen til.

Ble meldt savnet

Øvervatnet i Sulis, Fauske kommune

Politiet minner om ferdselsforbud på Øvervatnet i Sulis for alt sivilt personell. Årsaken til ferdselsforbudet er usikker is.

Foto: Wikipedia

Det var klokka 00.30 i natt fikk politiet melding om at en mann var savnet fra ei hytte i Sulis.

– Mannen i 70-årene som er godt kjent i området, ble sist sett av familien klokka 12 mandag formiddag, da han tok skuteren fra hytta for å ta seg ned til bilen, sier Eilertsen.

Sea King søkt i natt

Veien mannen må ta for å komme til bilen går over Øvervatnet.

Et Sea King redningshelikopter har i natt foretatt et overflatesøk over vannet uten å finne mannen. Vi har observasjoner på en skuterkjelke som er satt igjen i området ved vannet, sier Eilertsen.

Politiet fortsetter leteaksjonen med bistand fra Røde Kors og andre frivillige mannskaper. I tillegg skal brannvesenet sjekke ut råkene i isen på Øvervatnet.

Øvrevatnet i Fauske