Frykter reduserte åpningstider

11. juni skal Hamsunsenteret åpnes, og utstillingene skal være på plass.

Men fortsatt mangler to millioner kroner fra staten til drift av Hamsunsenteret.

Hamsunsenteret

FRA DEN OFFISIELLE ÅPNINGEN: Fortsatt er det mange som ønsker å besøke senteret.

Foto: Lunde, Bjørn Erik Rygg / SCANPIX

Hvis ikke disse pengene kommer på plass, blir det et amputert Hamsunsenter folk får oppleve.

Må redusere åpningstidene

Bodil Børseth, ny leder for Hamsun-senteret

Bodil Børseth, leder for Hamsun-senteret.

Foto: NRK

- Vi har lovt at vi skal ha helårsåpent, og helgeåpent, sier direktør Bodil Børset. Men hvis vi ikke har bemanning til å håndtere det, må vi se på om vi må redusere åpningstiden.

To millioner kroner mindre enn forutsatt på årets statsbudsjett til drift av Hamsunsenteret har gjort situasjonen vanskelig.

Møtte politikerne i Oslo

Bodil Børset setter nå sin lit til fylkesråd for kultur i Nordland, Marit Tennfjord, som har vært i møte med sentrale politikere.

- Jeg følte at vi klarte å overføre budskapet vårt da vi møtte kulturkomiteen før jul. Nå må vi jobbe videre for å få pengene på plass, sier Tennfjord til NRK.

Fordi staten sa nei til to millioner, er fire stillinger ved Hamsunsenteret fortsatt ikke besatt. Det merker direktør Bodil Børset og hennes kolleger hver dag som går.

- Det gjør jo arbeidsdagen for oss fire ansatte ekstra krevende, at vi ikke har fått de ressursene som skal til. Vi har en enorm pågang av henvendelser fra inn- og utland.

Direktør ved Hamsunsenteret, Bodil Børset, håper nå at staten bidrar med de to millionene i revidert nasjonalbudsjett til våren.