NRK Meny
Normal

Brannvesenet frykter oppblussing etter gressbrann

Brannvesenet har store styrker på plass for å hindre en oppblussing av brannen i Sørdalen i Vefsn.

Flyfoto fra skogbrannen i Sørfjorden

Flyfoto fra lyngbrannen i Sørdalen i Sørfjorden klokka 14.50. Politiet opplyste onsdag at brannen spredte seg ytterligere etter at bildet ble tatt.

Foto: Lufttransport AS

– Gressbrannen i Sørdalen er slokket, men vi frykter at den kan blusse opp igjen, sier underbrannsjef i Vefsn John Mikalsen til NRK.no.

Det skal være svært tørt i området hvor brannen brøt ut. 23 personer er fortsatt på vakt i området for å forhindre en ny brann.

– Det siste som skjedde i natt var at mange maurtuer rundt om i terrenget lå og ulmet. De har vi nå tatt hånd om, sier Mikalsen.

Brann Sørdalen i Vefsn

Brannen spredte seg raskt og brannvesenet antar at 5.000 mål er svidd av.

Foto: Hanne Nilssen

Årsaken til at terrenget tok til å brenne er fortsatt ukjent. Saken skal etterforskes i løpet av dagen.

Flammene blusset opp igjen

Torsdag jobbet 15 personer fra Sivilforsvaret, to personer fra det lokale brannvesenet og to personer i helikopter med å slokke flammene i hytteområdet i Sørdalen i Vefsn kommune i Nordland.

Torsdag ettermiddag var helikopteret som ble sendt fra Torp i Sandefjord i gang med slukningsarbeidet igjen. På grunn av hviletidsbestemmelser for de to om bord i helikopteret måtte det returnere til Torp natt til torsdag.

– Helikopteret har vært helt avgjørende i slukningsarbeidet. Samtidig har mannskapene på bakken gjort en kjempejobb, sa overbefal Einar Bjørnli ved brannvesenet i Mosjøen til NRK.no torsdag kveld.

Et stort område avsvidd

Om lag 5000 mål er svidd av og det var lenge fare for at hytter skulle bli tatt av flammene. Brannvesenet opplyste torsdag morgen at ingen bygninger eller personer ble skadet i brannen.

Politiet fikk melding om brannen like før klokken 15 onsdag. Det var tørt i området og dårlig tilgang på vann. I starten skapte vindretningen trøbbel for mannskapene som skulle slokke brannen.

Om lag 5000 mål er svidd av etter at en gress- og lyngbrann brøt ut i Sørdalen i Vefsn kommune i Nordland.

Slik så det ut i området onsdag kveld.

Laster kart, vennligst vent...