Investorene er redde for avisdriften på Fauske

Aksjonærene i Saltenposten frykter avisa legges ned dersom A-pressen kjøper en stor aksjeandel.

Saltenposten

TJENER MILLIONER: ... Men aksjonærene fortviler og frykter at den populære lokalavisa skal legges ned.

Foto: Harald Krogtoft / NRK

Mange av aksjonærene i Saltenposten fortviler over at A-pressen vil kjøpe opp store deler av aksjene i den voksende lokalavisa.

– Jeg tror at det som nå er på Fauske blir nedlagt, og at arbeidsoppgavene overføres til andre deler av A-pressen, sier aksjonær Ingolf Marifjæren.

En voksende avis

A-pressen har vært frempå og ønsket å kjøpe en aksjeandel tilsvarende 38 % i Fauske-avisa. Fra avisens start har aksjene steget i verdi, fra å være verd 1000 kroner til nå å være verd 11 000 kroner.

Nå vil Marifjæren og de andre aksjonærene i Saltenposten gjøre det de kan for å forhindre at det store aviskonsernet skal få kjøpe aksjepostene. Derfor vurderer de nå å bruke forkjøpsretten de har på aksjene, for å holde A-pressen ute.

– Og jeg håper jo at jeg får folk på Fauske med på det, sier Ingolf Marifjæren.

Dersom aksjonærene vil bruke forkjøpsretten, må de gjøre dette før 15. mai.

– Vi legger ikke ned

Are Stokstad

Konsernsjef for lokalavisene i A-pressen, Are Stokstad, avviser at de har noen planer om å legge ned Saltenposten.

Foto: A-pressen

Konsernsjefen for lokalavisene, Are Stokstad i A-pressen er sterkt uenig med Marifjæren. Han avviser at konsernet har planer om å legge ned avisa.

– Det er en så meningsløs påstand at det nesten ikke er noe å kommentere. Vi har aldri kjøpt en avis for å legge den ned, sier han.

Han signaliserer dermed fortsatt drift i Saltenposten, og avviser at de har noen agenda om å legge ned avisa.

– Men kan du forstå dem som er bekymret for at dere kan komme til å legge ned og heller satser på Avisa Nordland på Fauske?

– Da skulle jeg selv dratt til Fauske for å starte opp lokalavis, for det er det marked for. Det har Saltenposten vist, sier Stokstad.

Håper på stabil løsning

De ansatte i Saltenposten håper imidlertid på en mer stabil løsning.

– Vi skal fortsette å jobbe for en god avis i indre Salten, sier direktør Geir Olsen i Saltenposten.

Han vil ikke ta stilling A-pressen spesielt, men sier at administrasjonen i avisen vil måtte forholde seg til en ny eier, uansett hvem det blir. Nå håper han på en snarlig avklaring om framtida til avisa.

– Vi kunne godt ha ønsket oss et mer stabilt eierskap så vi slipper å bruke tid på akkurat disse tingene, sier Olsen.

Den 15. mai holder Saltenposten sin generalforsamling, og da vil styret og aksjonærene avgjøre mye av framtiden til lokalavisa på Fauske.

Nyhetssending på nett i Nord-Norge

Siste nytt fra NRK i Nord-Norge

Oppsummert

Vi gir deg de viktigste nyhetene direkte fra hele Nord-Norge. Følg nettsendingen mellom klokken 17.00 og 19.00.

  • Bjørklund innstilt som ny styreleder

    Valgkomiteen i Tromsø idrettslag har innstilt Stig Bjørklund som ny styreleder, etter at Helge Kræmer bestemte at han skulle forlate vervet etter ti år. Valgkomiteen foreslår videre at Astrid Strandbu blir nestleder, Miika Koppinen, Dagfinn Sætra, Anita Sletten og Frode Rinnan blir medlemmer, mens Susanne Olsen blir varamedlem.

  • 12 nye uker i varetekt

    Politiet har fått medhold om 12 nye uker i fengsel for den siktede etter drapet ved Skjombrua i november i fjor. Den 23 år gamle mannen er siktet for å ha knivstukket to menn i en bil, den ene mannen døde av skadene han fikk. Nå blir han sittende i varetekt fram til 15. mai. – Vi håper etterforskningen skal være klar til da. Hovedforhandlingene vil sannsynligvis holdes i oktober, sier politiadvokat Torgeir Kvitvik.

  • Laveste sysselsetting på ti år

    En ny rapport utarbeidet av Stortinget viser at Finnmark har den laveste sysselsettingsgraden på 10 år. Stortingsrepresentant for Ap i Finnmark, Helga Pedersen mener man burde bruke mer statlige midler på investeringer i reiseliv og fiskeri.

Starter klokken 18:45
Torsdagens nyhetssending fra NRK Nord
Onsdagens nyhetssending fra Nord-Norge
Dagens sending, NRK Nord.
Overskridelse på en milliard kroner fører til økte utgifter for bilistene. Frp reagerer kraftig

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.
I løpet av den siste uka har nordlyset flere ganger danset over himmelen i Nord-Norge. Marius Birkeland fanget dette synet.