Frykter mistanke om korrupsjon

– Det er ikke rart om folk mistenker korrupsjon i forbindelse med utbyggingen av Hamsunsenteret.

Hamsunsenteret

VINDENES TÅRN: Det blåser heftig rundt Hamsunsenteret, etter gårdagens oppvask i fylkestinget.

Foto: Helge Lyngmoe / NRK

Det er Fremskrittspartiets gruppeleder i fylkestinget, Dagfinn Olsen som sier dette, på grunn av manglende kontroll med utbyggingen av Hamsunsenteret.

Olsen ber nå kontrollkomiteen om å gå gjennom utbyggingen av prestisjeprosjektet.

– Legitimt å tenke slik

Dagfinn Olsen, Frp-politiker og tidligere kaptein

KORRUPSJON: Frp's Dagfinn Olsen frykter at folk tenker korrupsjon i forbindelse med utbyggingen av Hamsunsenteret.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

– Jeg sier ikke at det er korrupsjon, men jeg sier at det er legitimt for folk som sitter på utsiden å gjøre seg slike tanker, når man faktisk vet at det ikke er signert for mottak for vareleveranser.

Sier Dagfinn Olsen, som tilbakebeviser at han på denne måten er med på å sette merkelappen korrupsjon på prosjektet.

Kritikken hagler

I går la fylkestingsgruppene til Høyre og Fremskrittspartiet fram en gjennomgang av utbyggingen av Hamsunsenteret. I rapporten, som de to opposisjonspartiene selv har bestilt, hagler kritikken mot måten utbyggingen er planlagt og kontrollert.

SVs Stortingsrepresentant Geir Ketil Hansen var fylkesråd da utbyggingen ble vedtatt. Men tidligere fylkesråd for kultur i Nordland avviser hentydningene om korrupsjon.

– Bare halve forklaringen

– Rapporten gir oss bare halve forklaringen på byggeprosjektet Hamsunsenteret. Den mangler en vesentlig del, nemlig tilbakemelding og forklaring fra fylkesrådet om hvorfor ting har skjedd som de har. Sier tidligere fylkesråd for kultur i Nordland, Geir Ketil Hansen.

Nå ber Fremskrittspartiet fylkets kontrollkomite om å gå gjennom rapporten og påstandene om slett kontroll på byggearbeidene.

Kontrollkomiteen på banen

– Jeg tar det som en selvfølge at vi vil få en henvendelse fra gruppelederne i opposisjonspartiene om å gå gjennom disse forholdene og da vil vi måtte se på det i kontrollkomiteen. Det sier leder av kontrollkomiteen, Paul Rosenmeyer fra Fremskrittspartiet.