NRK Meny
Normal

Frykter siktet frilansfotograf skal ødelegge bevis

Politiet vil be om forlengelse av varetekten for en frilansfotograf i Salten som er siktet for både voldtekt og for å ha tatt seksualiserte bilder av jenter under 18 år.

Politiadvokat Bjarte Walla

VIL HA FOTOGRAF I VARETEKT: – Det er fare for bevisforspillelse. Defor ber vi om ytterligere varetekt under fredagens fengslingsmøte, sier politiadvokat Bjarte Walla i Salten politidistrikt.

Foto: Øystein Nygård / NRK

– Det er fare for bevisforspillelse. Defor ber vi om ytterligere varetekt under fredagens fengslingsmøte, sier politiadvokat Bjarte Walla i Salten politidistrikt til NRK.no.

Siktet for voldtekt

Mandag fortalte NRK om ei Bodø-jente som for to år siden skal ha blitt voldtatt og fotografert mens overgrepet skal ha skjedd.

Mannen er siktet for voldtekt i denne saken. Nå er mannen i 30-årene også siktet for å ha produsert seksualiserte bilder og filmer av jenter under 18 år.

Salten politidistrikt

Her på politihuset i Bodø etterforsker de nå en sak hvor en frilansfotograf er siktet for å ha tatt overgrepsbilder av barn.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Varetektsfengslet

Politiet vet foreløpig ikke omfanget av det de mener er straffbare forhold.

– Det vil etterforskningen forhåpentligvis gi svar på. Foreløpig har vi ikke slik oversikt til at vi kan si noe om det, sier Walla til NRK.no.

Torsdag i forrige uke ble mannen arrestert og varetektsfengslet for en uke med brev- og besøksforbud, etter å ha blitt siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 204 a første ledd bokstav a.

Retten fant grunn til å tro at mannen kunne forsøke å fjerne bevis eller påvirke vitner.

– Vi har ransaket på ulike steder hvor siktede har hatt tilgang, sier Walla.

Etter det NRK erfarer har politiet lett etter spor og bevis både på mannens bopel og nåværende arbeidsplass.

Avviser anklagene

Fotografens advokat, Hilde Guldbakke, sier han avviser anklagene mot ham fra 2011.

– Han stiller seg helt uforstående til denne siktelsen og eventuelle overgrep, for alt han har vært med på har vært av frivillig karakter.

Han benekter også anklagene som kommer frem i den siste siktelsen.

– Jeg kjenner til siktelsen. Han har aldri verken tatt bilder eller filmet noen under 18 år.

Politiet ønsker nå kontakt med vitner og jenter som mener seg misbrukt i saken.