NRK Meny
Normal

Frp-topp: – Oljeboring er viktig, men det er Siv som bestemmer

På Youtube kaller han seg «Svendsen oil». Men nå innser Kenneth Svendsen at oljeboring ikke nødvendigvis er like viktig for alle i Fremskrittspartiet.

Kenneth Svendsen

Det er få som har vært større forkjempere for oljeboring i Lofoten og Vesterålen enn Fremskrittspartiets Kenneth Svendsen. Men nå mener den gjenvalgte stortingsrepresentanten fra Nordland at oljeboring kan forhandles bort.

Foto: Frp

Det er få som har vært større forkjempere for oljeboring i Lofoten og Vesterålen enn Fremskrittspartiets Kenneth Svendsen. Men nå mener den gjenvalgte stortingsrepresentanten fra Nordland at oljeboring kan forhandles bort.

Onsdag kveld skrev VG at sentrale kilder mener Frp raskt kan gi etter og droppe oljeboring i Lofoten og Vesterålen, dersom den nordlige landsdelen blir kompensert i form av midler til utbygging av infrastruktur.

Det er først og fremst blant tillitsvalgte i Nord-Norge at konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja er ansett som en overordnet viktig sak.

I resten av partiet skal det være vilje til å legge bort kravet om at dette området skal åpnes for oljevirksomhet dersom vern er et tilnærmet ultimativt krav fra Venstre og KrF, skriver VG.

– Overlater til Siv

Men til tross for at han er en ihuga oljetilhenger, vil ikke Kenneth Svendsen lage bråk dersom utfallet blir at oljespørsmålet blir utsatt i nye fire år.

– Jeg overlater dette spørsmålet til Siv Jensen og er sikker på at hun vil gjøre det beste for Frp og for Nordland, sier han til NRK.no.

Hvor viktig synes Svendsen det er med oljeboring? Denne youtube-videoen gir svaret:

– Viktig for Lofoten og Vesterålen

– Hvor viktig er spørsmålet om oljeboring for Nordland Frp?

– Olje og gass er viktig for utviklingen i Lofoten og Vesterålen. Vi vil sikkert klare oss uten også, men det setter jo muligheten for å skaffe arbeidsplasser til ungdom flere år tilbake. Det synes vi er beklagelig, men la oss nå vente og se hva resultatet blir, sier Svendsen.

Nordland Frp har spilt inn en rekke saker som de mener er viktig i regjeringsforhandlingene. Hva disse er vil ikke Svendsen si.

– Det viktigste er uansett at vi setter et ordentlig fotavtrykk i regjeringsforhandlingene med de tre andre.

Svendsen forstår at oljeboring ikke er like viktig for alle i Frp.

– Hvor viktig dette spørsmålet er varierer fra fylkeslag til fylkeslag. For Nordland er jo de sakene som opptar nordlendingene viktig, men det er helt åpenbart at vi i Frp har en rekke andre kjernesaker vi ønsker å få gjennomslag for.