Frp-ungdom får støtte

Fremskrittspartiets ungdom ble ekskludert fra samling med andre ungdomsparti. Nå får de massiv støtte fra flere hold.

Ungdomspartipolitikere i Lofoten

PÅ TUR: Øverst fra venstre: Martin Henriksen, leder i AUF, Kjell Ingolf Ropstad, leder i KrFU, Siv Sætran, generalsekretær i Senterungdommen og Henrik Asheim, leder i Unge Høyre. Foran fra høyre: Anne Solsvik, leder i Unge Venstre, Mali Steiro Tronsmoen, leder i Sosialistisk Ungdom, Ingeborg Gjærum, leder i Natur og Ungdom og Mari Eifring, leder i Rød Ungdom.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Fpu ble ikke invitert til en studietur til Lofoten og Vesterålen for å lære mer om olje- og gassleting i området. Ungdomspartiet sier ja til oljeboring i Lofoten og Vesterålen.

Les også: Frp-ungdom, nei takk

Nå reagerer både Nordland fylkeskommune og Lofoten og Vesterålen Petro på at Fpu ikke ble invitert.

- Det er iallefall brudd på de forutsetningene vi la til grunn da vi ga støtte. Jeg synes lite om at ikke alle får de samme mulighetene når dette er en studietur, sier Ørjan Robertsen.

Lofoten og Vesterålen petro har gitt penger til en studietur for flere ungdomspartier denne uken. Direktør Ørjan Robertsen mener denne støtten ble gitt på feil grunnlag, og at de ikke visste at kun mot-siden fikk være med.

- Jeg er skuffet over måten dette blir gjort på.

Til tross for at turen kun er for partier mot oljeboring, trekker ikke Ørjan Robertsen støtten. Han mener likevel situasjonen er uheldig.

Uttalelsen fra Ørjan Robertsen får leder Martin Henriksen i AUF til å se rødt.

- Jeg er rett og slett forbannet over det Ørjan Robertsen sier. Jeg har selv informert han om hvem som skulle være med på turen. Han har hele tiden visst at det er skeptikerne til olje- og gassutvinning i Lofoten og Vesterålen som skulle på studietur, sier Henriksen til NRK.

- Vi har ikke fått ei krone fra LoVe petro uten at de visste hvem som skulle på tur.

- Demokratisk underskudd

Denne uka er sju ungdomspartier, blant dem AUF, Unge Høyre, og Sosialistisk ungdom samlet i Lofoten og Vesterålen. Målet for studieturen er å lære mer om næringsutvikling og eventuell oljevirksomhet i området.

- Det blir demokratisk underskudd i når man i politisk miljø å holde utenfor noen. Det ble sagt at alle politiske partier skulle være med. For LoVe petro er det viktig at vi kan bidra med mest mulig informasjon om petroleumsaktivitet, sier Robertsen til NRK.

- Det er problematisk fordi alle ikke får være med og får tilgang på samme informasjon i en så viktig sak.

Avlyste møte

Et møte med elevene på Aust-Lofoten videregående idag ble stoppet av Nordland Fylkeskommune. Fylkesordfører Mariette Korsrud vil nå også trekke støtten til studieturen.

- Det blir feil å gi penger til denne turen når ikke Fpu er invitert, sier Mariette Korsrud.

Leder Martin Henriksen i AUF sier at dette er en tur for de som er skeptisk til olje- og gassutvinning i Lofoten.

- Det var aldri noe alternativ å invitere de som er for oljeutvinning, sier Henriksen til NRK.

Fremskrittspartiets ungdom mener de andre ungdomspartiene har drevet med lureri.

- Denne turen har blitt til en kampanjetur, sier Ive Vanebo i Fpu.