Jens er nordlendingenes valg

Velgerne i Nordland vil ha Jens Stoltenberg (Ap) som statsminister.

Jens Stoltenberg og Siv Jensen

VIL HA JENS OG IKKE JENSEN: Jens Stoltenberg danker ut Siv Jensen på NRKs meningsmåling.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Nesten halvparten (44 prosent) ønsker at den nåværende statsministeren blir sittende på toppen av regjeringsbygget.

Siv Jensen ville fått stemmene fra litt over en firedel av nordlendingene om det var valg i dag.

Det stemmer dårlig med populariteten til partiet hennes, som ville fått doblet antallet stortingsrepresentanter fra Nordland.

FrP fosser fram i Nordland

Ingen "Pikenes Jens" lenger

Målingen fra Polarfakta viser at det er særlig de over 30 år som ønsker fortsatt styre under Stoltenberg. I aldersgruppen 30-49 år ønsker 47,6 prosent at han fortsetter.

Målingen viser også at dametekket til Arbeiderpartipolitikeren ikke er like sterkt lenger, Jens Stoltenberg treffer omtrent like bra for begge kjønn.

Siv Jensen derimot, treffer mennene bedre sitt eget kjønn. 30 prosent av mennene og 25 prosent av kvinnene vil ha Siv Jensen som statsminister. Hun er omtrent like populær i alle aldersklasser.

Siv Jensen rørt over tallene

Siv Jensen

På bedriftsbesøk på Fiskebøl i Hadsel i Vesterålen.

Foto: Stein Inge Pedersen / NRK

Men Siv Jensen har starta valgkampen. I dag på bedriftsbesøk på Fiskebøl i Hadsel. Hun synes ikke det er det spor merkelig at folk vil ha Jens som statsminister.

- Han har en stor fordel av å være statsminister i dag, noe som gjør han populær, sier hun til NRK.

- Men jeg blir rørt av at så mange ser på meg og Fremskrittspartiet som en reelt regjeringsparti. Jeg tror folk ser en ærlig person når de ser meg, og det skal jeg fortsette med.

En av ti vil ikke ha noen av dem

Nesten 11 prosent av velgerne vil ikke ha verken Jens Stoltenberg, Siv Jensen, Erna Solberg eller Dagfinn Høybråten til å lede landet.

Det er Polarfakta som har gjennomført målingen på vegne av NRK Nordland. 1019 personer i fylket er spurt, og feilmarginen anslås til å være opp til 3,6 prosent, størst for de store partiene. Målingen er gjennomført fra 11. – 21. august.