NRK Meny
Normal

Fraråder oppdrettsvekst

Direktoratet for naturforvaltning fraråder fiskeriministeren å øke produksjonen av oppdrettslaks neste år.

Villlaks i Snillfjord spist opp av lakselus

SPIST OPP: Denne laksen er helt ødelagt av lakselus.

Foto: John Øystein Berg

Direktør Janne Sollie i Direktoratet for naturforvaltning sier at lakselussituasjonen har blitt verre etter at fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen i sommer foreslo å øke produksjonen i norske lakseanlegg med fire prosent.

Tenker på villaksen

Sollie, som i forrige uke ble sterkt kritisert av landbruks- og matminister Lars Peder Brekk for uakseptabel oppførsel, og at hun burde gått tjenestevei med sin kritikk av oppdrettsnæringen, sier til NRK Nordland at hun først og fremst tenker på villaksen.

– Hjelper ikke

– Jeg har ingen tro på at næringen får bukt med lakselusa ved å fordoble kostnadene til avlusning fra 500 millioner kroner til en milliard. Det hjelper ikke å gjøre det samme dobbelt så mye når tiltakene virker like dårlig, sier hun.

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen sier ja til å øke produksjonen av oppdrettslaks neste år med fire prosent, og legger til at hun stoler på oppdretterne når de sier de skal få bukt med lakselusa.

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen

VIKER IKKE: Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen holder fast ved at produksjonen av oppdrettslaks kan øke med fire prosent neste år.

Foto: NRK