Fraråder oppdrettsvekst

Direktoratet for naturforvaltning fraråder fiskeriministeren å øke produksjonen av oppdrettslaks neste år.

Villlaks i Snillfjord spist opp av lakselus

SPIST OPP: Denne laksen er helt ødelagt av lakselus.

Foto: John Øystein Berg

Direktør Janne Sollie i Direktoratet for naturforvaltning sier at lakselussituasjonen har blitt verre etter at fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen i sommer foreslo å øke produksjonen i norske lakseanlegg med fire prosent.

Tenker på villaksen

Sollie, som i forrige uke ble sterkt kritisert av landbruks- og matminister Lars Peder Brekk for uakseptabel oppførsel, og at hun burde gått tjenestevei med sin kritikk av oppdrettsnæringen, sier til NRK Nordland at hun først og fremst tenker på villaksen.

– Hjelper ikke

– Jeg har ingen tro på at næringen får bukt med lakselusa ved å fordoble kostnadene til avlusning fra 500 millioner kroner til en milliard. Det hjelper ikke å gjøre det samme dobbelt så mye når tiltakene virker like dårlig, sier hun.

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen sier ja til å øke produksjonen av oppdrettslaks neste år med fire prosent, og legger til at hun stoler på oppdretterne når de sier de skal få bukt med lakselusa.

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen

VIKER IKKE: Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen holder fast ved at produksjonen av oppdrettslaks kan øke med fire prosent neste år.

Foto: NRK

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Adrian (27) må vise finger, rope, rekke tunge og lage kysselyder. Helst når det passer ekstremt dårlig.
Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.