NRK Meny
Normal

Fransk kvinne (18) døde etter fallulykke

En 18 år gammel fransk kvinne døde av skadene etter at hun falt ned 200 meter under en tur på Blåtinden i Svolvær i Nordland søndag.

Klatreulykke i Blåtinden

BLÅTINDEN: Store ressurser ble satt inn i redningsaksjonen i Svolvær i ettermiddag. Her ser vi Blåtinden, og det var på baksida av fjellet kvinnen falt.

Foto: John Inge Johansen

18-åringen ble fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i Tromsø med alvorlige og livstruende skader.

Klokken 23 søndag kveld opplyser pressevakt ved UNN, Marit Einejord, at kvinnen døde av skadene hun pådro seg.

Falt 200 meter

18-åringen var en del av et fransk turfølge på seks personer, og både hennes mor og bror var med på fotturen i den populære Blåtinden ved Svolvær.

Hun falt hun utfor en kant og nedover fjellsiden, og landet i ei steinur ved bunnen av fjellet. Det er ikke kjent hva som er årsaken til kvinnen falt.

– Fallet var på mellom 150 og 200 meter, sier leder Thommy Dahl Olsen i Svolvær alpine redningsgruppe (SARG) til NRK.no.

Det ble raskt slått alarm, og store ressurser er satt inn i redningsaksjonen.

– Livstruende skader

Et Sea King redningshelikopter fikk like etter klokka 17 satt inn en redningsmann, som fikk hentet ut kvinnen på båre. Deretter ble den skadde kvinnen fløyet til UNN i Tromsø.

Pressevakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset Nord-Norge opplysste at jenta ble behandlet ved operasjon- og intensivklinikken søndag kveld.

– Skadene hennes er svært alvorlige. Hun har skader som kan være livstruende, sa Einejord til NTB.

Hennes bror var med i helikopteret. Kvinnens mor og resten av turfølge fikk hjelp til å komme seg ned av fjellet.

Kriseteam

Kriseteamet i Vågan kommune ble innkalt, og skulle møte den franske turgruppen og andre involverte i Røde Kors-huset i Svolvær.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 15.19 søndag.

Ulykkessommer

Redningsaksjon i Lofotfjellene

REDNINGSGRUPPE: Det har vært en travel sommer for Svolvær alpine redningsgruppe. Her fra en redningsaksjon i midten av juni i Vågakallen.

Foto: John Inge Johansen

Dette er sjette gang siden slutten av mai at SARG og redningstjeneten fra Bodø er involvert i redningsoppdrag i Lofot-fjellene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.