NRK Meny
Normal

Fra i dag kommer legevaktsamtaler fra 12 kommuner hit

Bodø legevakt skal nå ta imot legevakthenvendelser fra hele Salten, unntatt Hamarøy. – Vil gi et bedre tilbud til folk, mener legevaktsjefen.

Legevaktsjef Raymond Dokmo utenfor legevakta i Bodø

Legevaktsjef Raymond Dokmo utenfor legevakta i Bodø. Sammen med kollegene forbereder han seg på å ta imot flere telefoner, når flere kommuner kommer til.

Foto: Bente H. Johansen / NRK

Det er 12 kommuner i Salten, unntatt Hamarøy, som er med i det nye telefonsamarbeidet. Alle som ringer legevakta vil da bli satt over til Bodø der fagfolk sitter og siler ut hvem som trenger øyeblikkelig hjelp og hvem som kan vente på time hos fastlegen, ifølge legevaktsjefen i Bodø, Raymond Dokmo.

– Personellet hos oss har jo holdt på med legevaktformidling i mange år, og det er bare det de holder på med. Sykepleierne som tar imot telefonene her har spesialistutdanning i legevaktsformidling, og vi har mange sykepleiere med spesialistutdanning. Det mener jeg er med på å gi økt kvalitet, sier Dokmo.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Legevakta i Bodø

Det er her de skal ta imot telefonene fra i alt 12 kommuner i Salten.

Foto: Bente H. Johansen / NRK

Mer stabil fastlegedekning

De som trenger øyeblikkelig hjelp vil da bli satt over til den legevaktsentralen de hører hjemme under. Og en annen effekt av dette håper vi at skal bli en mer stabil fastlegedekning ute i distriktene, sier Dokmo.

– Vi håper jo at det skal medføre at vi får en mer stabil fastlegedekning i ute i kommunen slik at folk bli bedre til å bruke fastlegen sin på dagtid og dermed blir det færre henvendeler på legevakta.

Flere nye ansatte

Alle kommunenen som er med i prosjektet slipper da å ha egne ansatte på sin lokale legevakt for å ta imot telefoner, men må i stedet være med på å finansiere oppbyggingen av sentralen i Bodø. Her er det ansatt seks medarbeidere, som skal ta unna telefonene.

Merete Johansen er daglig leder ved Bodø legevakt

Merete Johansen er daglig leder ved Bodø legevakt

Foto: Bente H. Johansen / NRK

– Det blir jo spennende og utfordrene, det er mange nye brukere vi må lære oss å kjenne. Men vi skal ta imot dem på best mulig måte slik at det blir bra for brukerne, og bra for oss.

Det forteller daglig leder ved Bodø legevakt Merete Johansen. Hun gruer seg litt, men sier at tilbudet blir bra både for brukerne og de ansatte. Og dersom du har behov for legevakta ringer du det sammen nummeret du alltid har gjort.