Fra bankerott til gjeldfri

Årsmøtet i Bodø/Glimt har vedtatt avtalen som gjør klubben gjeldfri.

Årsmøte i Bodø/Glimt

GJELDFRI: Fra venstre administrerende direktør Bjørn Tore Hansen, Svein Bjørgum, styreleder i Glimt Frode Thomassen og styremedlem i Glimt, Paul Martin Strand.

Foto: Adrian Dahl Johansen / NRK

– Mer bankerott en det Glimt er kan man ikke bli.

Det sa styremedlem i Bodø/Glimt, Paul Martin Strand, da han gikk gjennom klubbens budsjett for 2010.

Les også: Bodø/Glimt med underskudd i 2010

En halvering av billettinntektene gjorde blant annet at Glimt gikk med nærmere sju millioner kroner i minus i fjor.

Frode Thomassen og Mads Torrissen

TAR OVER: Mads Torrissen (t.h.) tar over som ny styreleder i Glimt etter Frode Thomassen (t.v.).

Foto: Adrian Dahl Johansen / NRK

Mandag kveld vedtok derimot årsmøtet et historisk vedtak som vil gjøre Bodø/Glimt gjeldfri. Under årsmøtet godkjente styret i klubben etableringen av investorselskapet Nordlandsglimt AS. Investorgruppen kjøper rettighetene til spillerne i Glimt for 25 millioner kroner.

Fra negativ til positiv egenkapital

Dermed går Glimt fra en negativ egenkapital på 24 millioner og nærmere 40 millioner kroner i gjeld til en positiv egenkapital og en gjeldfri klubb.

Les også: Glimt har ikke betalt hele lønna

– Det er likevel viktig å holde budsjettene i framtiden. For det er lite å gå på, sa direktør Bjørn Tore Hansen da han la fram planene for "nye Glimt" og det nye investorselskapet.

Det betyr at Bodø/Glimt er helt gjeldfrie, samtidig som investorene sikrer seg muligheten til fortjeneste dersom spillerne i klubben skulle bli solgt.

Reddet fra konkurs

Bodø/Glimt har vært gjennom en formidabel økonomisk hestekur det siste året. I fjor høst hadde klubben en samlet gjeld på rundt 40 millioner kroner, de ansatte fikk ikke utbetalt lønn til avtalt tid, og konkursspøkelset hang over Aspmyra.

Nå er fotballklubben reddet, og har som en av få toppklubber positiv økonomi.

Under årsmøtet presenterte adm. dir. Bjørn Tore Hansen budsjettet for 2011. Et budsjett som for første gang på mange år er under 30 millioner.

– På tidligere årsmøter har jeg vært sikker på at budsjettet ville ryke i det det ble lagt fram. Men dette budsjettet er jeg trygg på vil holde, sa Bjørn Tore Hansen til årsmøtet og høstet latter.

Les også: Bodø kommune kjøper Aspmyra