NRK Meny
Normal

FpU kastet ut av 1.mai-toget i Rana

Under dagens 1. mai-markering i Mo i Rana, kastet LO-leder i Rana, Inge Myrvoll, ut Fremskrittspartiets Ungdom av toget.

Rana FpU var ikke velkommen i 1.mai-toget i dag

Rana FpU var ikke velkommen i 1.mai-toget i dag. Her står Stine Bottolfsen med ungdomspartiets paroler.

Foto: Privat

– Jeg er veldig skuffet. 1. mai handler om arbeiderne, og ikke venstresiden i norsk politikk. Vi er også arbeidere, og jeg er rett og slett veldig skuffet, sier leder i Nordland FpU, Veronica Pedersen.

Bortvist fra toget

Veronica Pedersen, leder i Nordland FpU

Leder i Nordland FpU er skuffet over bortvisningen fra 1.mai-toget.

Foto: Privat

Da FpU ankom toget med sine paroler, fikk de klar beskjed om at de ikke hadde noe i toget å gjøre.

Vi fikk beskjed av Inge Myrvoll om at vi ikke var velkommen i å gå i toget. Jeg spurte om det var demokratisk, men han svarte med at det hadde ikke noe med saken å gjøre. Det var fagforeningen som bestemte, og vi var ikke invitert.

Pedersen mener dette viser at LO tar side i norsk politikk.

– Det her viser at LO er en politisk organisasjon som tar politisk side med venstresiden i norsk politikk. De har ikke noe til overs for høyresiden i politikken. Til og med lederen for Helgeland FpU er fagorganisert, og var meget skuffet etter dagen i dag.

Politiske paroler

Parolene FpU kom med under toget var politiske meninger.

– Vi hadde laget paroler som alle andre. Vi hadde budskap med våre politiske meninger for å forbedre arbeidslivet. Vi hadde slagord med fjern arbeidsgiveravgift, lavere skatt og slike ting, avslutter Veronica Pedersen.

– Syns det er frekt

Inge Myrvoll

Leder for LO i Rana, Inge Myrvoll, mener det var frekt av FpU å stille opp i toget.

Foto: Wikipedia

Leder for LO i Rana, Inge Myrvoll, mener FpU ikke hadde noe i toget å gjøre.

– Det kom noen fra FpU som hadde med seg politiske plakater. Jeg gikk bort til de og jeg sa at de ikke var invitert til å være med i toget. Dette er et arrangement som LO har arrangert med fagforeninger og partier som støtter våre meninger.

Myrvoll mener det var småfrekt av FpU å stille opp i toget.

– Det at et parti som er uenig i våre meninger vil gå i toget, syns jeg er frekt. Skal de ha et tog for sine meninger, får de lage sitt eget arrangement. Som arrangør må vi få lov til å bestemme hvem vi selv vil ha med, sier han.

– Men bør ikke et 1. mai-tog være åpent for alle?

– Nei, det bør ikke det. Man har noen målsettinger med et slikt arrangement, og det har en profil. Da inviterer vi de som er enig i våre meninger, men FpU var jo med for å kritisere fagbevegelsen, sier Myrvoll til NRK.