Fortsetter søket etter Ronny (25)

Utenfor øya Hestmona fortsetter søket etter den antatte omkomne 25 år gamle Ronny Mathisen.

Dykkerbåt Nautilus Pride

Profesjonelle dykkere fra skipet Nautilus Pride har lett etter Ronny Mathisen, uten resultat.

Foto: Kystvakten

– Dessverre har vi fortsatt ikke funnet hverken personen eller båten, sier lensmann i Meløy, Jim Kristiansen, om søket i Rødøy kommune i Helgeland.

Ronny Mathisen ble sist sett ved 5-tiden natt til søndag. Han forlot da Innerkvarøya, antakelig med kurs mot sin bolig på Hestmona.

Siden da har ingen observert båten hans. Nødetatene fikk melding om at han var savnet ved 17.30-tiden søndag ettermiddag.

Traff et skjær

Dykkere fra KV Heimdal

Dykkere fra Nautilus Pride har gjort flere søk i området rundt skjæret.

Foto: Kystvakten

Nøyaktig hva som har skjedd er ikke politiet helt sikre på, men malingsrester på Klesjerøya og funn av flere bensinkanner og en fender gjør at politiet antar at båten har gått ned.

– Det er et treffpunkt i berget som er såpass hardt at vi hadde visst det dersom en annen båt hadde truffet det, sa redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge mandag formiddag.

Utvider søkeområdet

I løpet av søndag deltok et redningshelikopter, flere mindre, lokale båter og en dykkerbåt i søket. Kystvaktskipet Heimdal ledet letingen, og redningsskøyten «Skomvær» III ble satt inn i søket.

Et fly fra NAKs flytjeneste i Bodø sluttet seg søndag kveld til letearbeidet, og søket fortsatte mandag morgen med dykkere og ROV.

I dag, onsdag, blir søkeområdet utvidet.

– Men vi konsentrerer oss rundt området der vi antar at båten har truffet skjæret, sier lensmann Kristiansen.

I dag er dykker fra kystvaktskipet «Heimdal» ute for å lete. Samtidig gjør flere lettbåter søk på overflaten.

– Det er gode leteforhold, men det er variable bunnforhold. Noe av bunnen er kupert og det tar tid for dykkerne å søke der, sier Kristiansen.

Hestmona, Nordland
Foto: GoogleMaps