Fortsetter søket etter amerikansk fjellturist

Leteaksjonen etter den savnede amerikanske fjellturisten fortsetter i dag. Dårlige værforhold gjorde at søket måtte utsettes til i dag.

Reinebringen

Letemannskapene søker etter den savnede amerikanske fjellturisten på Reinebringen. Senere i dag skal en Sea King også være med på søket.

Foto: TOMMY JOHANSEN

– Værforholdene er betydelig bedre enn i går og det gjør det enklere for letemannskapene å søke etter den savnede. Senere i dag skal vi søke med Sea King, sier operasjonsleder, Kåre Munkvold i Midtre Hålogaland.

13 letemannskaper fra Røde Kors og Norske alpine redningsgrupper og fem hundepatruljer leter nå etter den savnede der han sist ble sett av turgåere.

Politiet fant i går flere eiendeler som tilhører den savnede 21-åringen. Blant eiendelene var det også en dagbok.

Dagboka skal blant annet bekrefte at den savnede hadde planer om å gå opp til Reinebringen i Lofoten, hvor en turgåer har opplyst å ha sett han.

Sleipt og glatt føre

– Alle spor etter ham slutter ved Reinebringen. Fjellet er er ganske porøst på grunn av regnet og det er ikke mulig å komme langt hvis man ikke har riktig utstyr, sier innsatsleder Ruben Evjen.

NRK har tidligere skrevet sak om Reinebringen – et av de mest populære turmålene i

Innsatsleder

Innsatsleder Ruben Evjen beskriver området som svært krevende.

Foto: TOMMY JOHANSEN / NRK

Lofoten, samtidig som det også er blant de farligste. Moskenes turistinformasjon har tidligere advart mot turen.

Evjen beskriver området som svært krevende.

– Det er rett og slett et farlig område å ferdes på denne årstiden, det er sleipt og glatt.

Sist kontakt 18. oktober

Den savnede hadde siste kontakt med sine foreldre 18. oktober. Siden har ingen kommet i kontakt med ham. Det var en studiekamerat av 21-åringen som meldte ham savnet, da han ikke møtte opp til studiene slik han skulle.

– Han skulle til Lofoten for å gå tur. Utover det har vi ingen teorier om hva som har skjedd, sa operasjonsleder Karl Erik Thomassen på fredag.