NRK Meny
Normal

Fortsatt ingen spor etter savnet mann

I kveld har de tre Kongsvannene blitt undersøkt, uten at den savnede mannen er blitt funnet. Letemannskapene tar trolig pause i letingen etter den savnede Tore Rekkebo (61) i natt.

Leter fortsatt etter savnet 61-åring ved Svolvær

I over et døgn har politiet, Røde Kors og frivillige søkt etter den savnede 61-åringen i Svolvær.

Foto: Kjetil Antonsen

61-åringen ble meldt savnet av familien i 15-tida i går ettermiddag, da han ikke kom hjem fra en tur i Kongsmarka.

Røde Kors og en rekke andre frivillige har lette etter den savnede gjennom dagen. Forsvaret har også bistått med Orion-fly og et F16-fly. Nå i kveld ble et Sea King-helikopter satt inn i søket.

– Helikopteret har returnert til Bodø fordi det ikke hadde mer flytid igjen. Letingen i kveld har vært konsentrert rundt Store Kongsvann og de to mindre vannene i nærheten. Men det har ikke lykkes å finne mannen, sier operasjonsleder Frode Strende i Midtre Hålogaland politidistrikt til NRK

– Vanskelig aksjon

Totalt har cirka 40 personer involvert i det omfattende søket i løpet av fredag.

– Vi har også søkt med en båt som er utstyrt med sonarer og vannkikkert, men uten resultat. I tillegg har helikopteret søkt i nærliggende fjell. Vi har hatt masse dyktige folk ute. I morgen får vi ta stilling til hvordan søket skal fortsette, sier Strende.

Hittil har man brukt basestasjonene til mobiloperatørene i et forsøk på å peile mannens mobiltelefon, men det er mye fjell i området, noe som har gjort dette vanskelig.

Politiet har registrert noen svake signaler i området hvor det har blitt lett i dag. En bekymring har vært at mobilen er tom for strøm.

Kongsmarka er et populært turområde utenfor Svolvær, og innsatslederen ber folk ha øynene oppe.

Søk utenfor Svolvær

Her ser vi Orion-flyet sirkle rundt området.

Foto: Kjetil Antonsen