NRK Meny
Normal

Forsvarsministeren til Bodø

– Det begynner virkelig å bli en tilspisset situasjon, så nå må alle våre argument legges fram sier ordfører Ole-Henrik Hjartøy (H)

Espen Barth Eide

Espen Barth Eide kommer til Bodø og kampflybasen mandag ettermiddag.

Foto: PAUL J. RICHARDS / Afp

Onsdag fikk han bekreftet at forsvarsminister Espen Barth Eide på mandag i neste uke vil besøke Bodø og kampflybasen her. Det gjør han som en del av en rundreise for å sette seg inn i alle sider av saken før beslutningen av hvor fremtidens jagerflybase skal ligge.

– Feilinformasjon

– Vi vil terpe på de faktiske forhold rundt tilgjengelig luftrom, økonomi, plassering i by og behov for jagerfly i nord. Vi vil ta opp det vi mener er feilinformasjon rundt Bodøs kandidatur, sier Hjartøy som blant annet vil invitere Barth Eide til middag i kontrolltårnet på Luftfartsmuseet i Bodø.

Møter forsvarsansatte

Barth Eide kommer til Bodø på ettermiddagen, og vil først i møte med de forsvarsansatte på hovedflystasjonen, før han senere på kvelden møter representanter fra kommunen.

– Dette blir trolig siste gang forsvarsministeren besøker Bodø før beslutningen tas, så det er nå vi har sjansen til å få belyst våre argumenter, sier Hjartøy til NRK.no