NRK Meny
Normal

Forsvarsministeren til Bodø

– Det begynner virkelig å bli en tilspisset situasjon, så nå må alle våre argument legges fram sier ordfører Ole-Henrik Hjartøy (H)

Espen Barth Eide

Espen Barth Eide kommer til Bodø og kampflybasen mandag ettermiddag.

Foto: PAUL J. RICHARDS / Afp

Onsdag fikk han bekreftet at forsvarsminister Espen Barth Eide på mandag i neste uke vil besøke Bodø og kampflybasen her. Det gjør han som en del av en rundreise for å sette seg inn i alle sider av saken før beslutningen av hvor fremtidens jagerflybase skal ligge.

– Feilinformasjon

– Vi vil terpe på de faktiske forhold rundt tilgjengelig luftrom, økonomi, plassering i by og behov for jagerfly i nord. Vi vil ta opp det vi mener er feilinformasjon rundt Bodøs kandidatur, sier Hjartøy som blant annet vil invitere Barth Eide til middag i kontrolltårnet på Luftfartsmuseet i Bodø.

Møter forsvarsansatte

Barth Eide kommer til Bodø på ettermiddagen, og vil først i møte med de forsvarsansatte på hovedflystasjonen, før han senere på kvelden møter representanter fra kommunen.

– Dette blir trolig siste gang forsvarsministeren besøker Bodø før beslutningen tas, så det er nå vi har sjansen til å få belyst våre argumenter, sier Hjartøy til NRK.no

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.