Hopp til innhold

Forsvarsansatt siktet for voldtekt

En ansatt i Forsvaret i Bodø er siktet for voldtekt. I tillegg foreligger det mistanke om seksuallovbrudd mot ytterligere fire andre, navngitte fornærmede, ifølge politiet.

Politiadvokat Bjarte Walla i Salten politidistrikt

Politiinspektør Bjarte Walla hos politiet i Nordland.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Politiinspektør Bjarte Walla hos politiet i Nordland opplyser overfor NRK at de like før jul opprettet en dialog med Forsvaret.

– Bakgrunnen var en melding om mulig overtredelse av seksuallovgivningen, utført av en av deres ansatte.

– Vi innledet etterforskning, som førte til at vi i forrige uke foretok en pågripelse av denne personen, en mann i begynnelsen av 30-årene.

Mannen er til nå siktet for en voldtekt som skal ha funnet sted i juni i fjor. I tillegg foreligger det mistanke om seksuallovbrudd mot ytterligere fire andre, navngitte fornærmede.

Det var Avisa Nordland som meldte om saken først.

Løslatt

Siktede ble løslatt dagen etter pågripelsen, siden politiet ikke fant at det lå fare for bevisforspillelse.

– Vi er likevel inne i en innledende fase av etterforskningen, og det gjenstår en god del etterforskning. Særlig avhør av fornærmede og eventuelle vitner.

– De fornærmede er alle menn i 20-årene. De forholdene det foreligger mistanke om er begått i perioden 2016 og frem til nå, sier Walla.

Mannen bor i Bodø. Det er uvisst om han opprinnelig er fra kommunen.

Forsvarer Tor Haug i Salten tingrett

Advokat Tor Haug er mannens forsvarer.

Foto: Einar Breivik / NRK

Den siktedes forsvarer, Tor Haug, ønsker ikke å gå nærmere inn på hvilken tilknytning den siktede har, utover at han arbeider i Forsvaret i Bodø.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, forteller Haug.

Flere varsler

Oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter sier til NRK at de ble kjent med forholdet gjennom flere varsler rett før jul.

– Men bakgrunn i beskrivelsene oppfordret vi varslerne til å kontakte politiet, sier Moen, som bekrefter at det var snakk om varsler fra flere ulike personer.

– Hvilke type varsler det dreier seg om ønsker jeg ikke kommentere. Ut fra den informasjonen vi har skal dette ikke ha skjedd i arbeidstiden.

Moen sier de har hatt fokus på å samarbeide med politiet, for å få alle fakta fram i saken.

– Vedkommende er ikke i aktivt arbeid nå, men pålagt permisjon.

Moen vil ikke si hvilken stilling mannen har i Forsvaret.