NRK Meny
Normal

Forsinkelser og innstilte avganger grunnet værtrøbbel på Bodø lufthavn

En sjelden værtype gjør det vanskelig for de større flyene å lande og ta av. Det gir ringvirkninger, og hundrevis av personer skal nå stå i kø på Bodø lufthavn etter det NRK kjenner til.

Hundrevis i kø på Bodø lufthavn i ettermiddag.

Hundrevis av mennesker står i kø på Bodø lufthavn grunnet værtrøbbel i ettermiddag.

Foto: Bente Johansen / NRK

Lavt skydekke på Bodø lufthavn ga i ettermiddag problemer for de større flyene. SAS og Norwegians store maskiner sliter med å lande, mens Widerøe fremdeles kan operere. Resultatet er hundrevis av personer i kø.

- Nå har været lettet og vi er tilbake med vanlig trafikkavvikling, sier lufthavnsjefen Inger Hilde Tobiassen ved Bodø lufthavn klokken halv åtte fredag kveld.

Det skal ha vært såkalt lave stratusskyer i 350 fot som skapte problemer, ifølge Tobiassen.

– Er dette vanlig i Bodø?

– Nei, han jeg snakket med nå nylig sier at det er svært sjelden.

Etter det lufthavnsjefen kjenner til har de vært nødt til å sende fly videre til Evenes eller Tromsø.

lufthavn

Mange venter på avgang fra Bodø lufthavn i ettermiddag.

Foto: Bente Johansen / NRK

– Hundrevis i kø

– Køen er på bortimot 50 meter. Flere hundre mennesker er berørt av dette. Det er ingen av de store flyene som har landet siden klokken 12 i formiddag, sier NRKs Bente Johansen.

Hun forteller at de nå forsøker å finne ut hvordan de skal komme seg videre. Johansen skulle til Trondheim med avgangen klokken 17:40.

– Det kommer litt an på, det ser ut som det er boarding på noen avganger til Tromsø, men om det stemmer vet jeg ikke, forteller hun.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.