NRK Meny
Normal

Skal søke etter omkommet på 90 meters dyp

Statens Havarikommisjonen vil reise til Røst for undersøke sjarkforliset utenfor øykommunen. Åge Vikedal (69) omkom mandag formiddag, og er fortsatt ikke funnet.

Redningsskøyta "Skomvær III"

Redningsskøyta «Skomvær III» var med under redningsaksjonen mandag. Her ligger skøyta til kai på Røst.

Foto: Redningsselskapet

Mandag 6. april omkom Åge Vikedal da en 28 fots sjark gikk ned ni kilometer utenfor Røst. Ifølge politiet var Vikedal bestefaren til en mann (19), som overlevde ulykken.

– Vikedal fulgte med båten ned og er fortsatt ikke funnet. Båten, som tilhører savnedes barnebarn, ligger nå på mellom 70 og 90 meters dybde, sier stabssjef Arne Hammer ved Bodø politistasjon.

Vil bedre sikkerheten til sjøs

Statens Havarikommisjon for Transport og politiet i Salten skal etterforske ulykken sammen.

– Vi undersøker alle alvorlige ulykker til sjøs. Både for å hindre gjentakelse, og for å bedre sikkerheten, sier direktør i Statens Havarikommisjon for transport til NRK.no.

Arne Hammer, Salten politidistrikt

Arne Hammer ved Salten politidistrikt sier man i dag starter etterforskning av ulykka.

Foto: Bente H. Johansen / NRK

Det vil i første omgang bli undersøkt hvilke ressurser som er hensiktsmessig til operasjonen og når ressursene er tilgjengelig.

– I dag starter etterforskningen og koordineringen av aksjonen for å finne den omkomne. Ingen er så langt avhørt i saken, sier Hammer til NRK.no.

Foreløpig er det ikke iverksatt konkret søk, men politiet ønsker å komme i gang så raskt som mulig.

Årsaken til ulykka er ukjent

Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken klokken 11.37 søndag formidag. Et Sea King redningshelikopter, redningsskøyta «Skomvær III» og andre båter ble sendt til stedet for å bistå.

Det ble like etterpå bekreftet at en mann omkom i forliset om lag ni kilometer sørøst for øykommunen Røst i Lofoten. Kommunen nedsatte kriseteam for å støtte den rammede familien.

– Vi vet så langt ingenting om årsaken til ulykka, avslutter stabssjef Arne Hammer til NRK.

Laster kart, vennligst vent...