Forlater Bodø/Glimt

Papa «Badou» Alioune Ndiaye er bekreftet klar for den tyrkiske klubben Osmanlispor. Han bestod legesjekken i dag.

Ndiaye

Siste scoring: «Badou» feirer målet mot Aalesund for to helger siden. Det ble hans siste for Glimt.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Senegaleseren bekrefter overgangen overfor Avisa Nordland tirsdag ettermiddag. Han har signert en treårskontrakt med den tyrkiske klubben.

– Jeg er veldig glad, men det er ikke noen stor overraskelse at dette skjedde nå. Jeg synes at jeg har fortjent det, sier «Badou» til avisen.

Får en del penger

«Badou» ble meldt klar for den tyrkiske klubben Sivasspor tidligere i vinter. Da stoppet en kneskade overgangen. Denne gangen gikk altså den medisinske sjekken etter planen.

Glimt får rundt 3 millioner kroner gjennom handelen, i følge Avisa Nordland. En del av dette går til spillerens tidligere klubb, Diambars i Senegal. I avtalen er det også en viderekjøpsklausul, som betyr at Glimt får en del penger dersom «Badou» skulle bli solgt fra Osmanlispor.

Direktør i Bodø/Glimt Bjørn Tore Hansen sier til Avisa Nordland at det ikke nødvendigvis kommer nye spillere i sommer.

– Det kan skje at det kommer noen nye, men vi har hele tiden sagt at den dagen Papa drar, så er det andre spillere i klubben som er beredt til å ta over den posisjonen, sier Hansen til avisen.

Har erstatter klar

Klubben holder til i den tyrkiske hovedstaden Ankara, og spiller i den tyrkiske toppserien, som de rykket opp til i fjor. Der er serieåpningen 16. august.

Fanklubben la tidligere i går ut et bilde på Twitter av Badou, med to av lederne i klubben, en av dem eier Ahmed Gökcek. I tweeten står det: "Det senegaliske landslagets midtbanespiller Papa Alioune Ndiaye er nå en del av Osmanlispor".

Trener Jan Halvor Halvorsen har forberedt seg på at «Badou» forlater klubben.

– Vi har visst om det lenge at han er på vei ut, så det er ikke noen overraskelse. Det betyr at det er noen andre som må ta over den posisjonen han har hatt i laget. «Badou» har vært en veldig viktig spiller for oss, sier Halvorsen.

Han har allerede en erstatter i tankene.

– Morten Ågnes Konradsen har spilt i den posisjonen før, og vi har lagt opp slik at han skal ta over den rollen når «Badou» forsvinner. Han spilte i den rollen mot Molde, og gjorde det veldig bra, så jeg har tro på at Morten skal fylle tomrommet etter «Badou», forteller Halvorsen.