NRK Meny
Normal

–Trist at elever ikke får særordning

Guri Ingebrigtsen har selv søkt om to ukers permisjon fra jobben under rettsaken etter terrorangrepene 22. juli. Hun reagerer på at elever og studenter ikke får noen særordning for fravær.

Guri Ingebrigtsen og Helene Kaltenborn

Guri Ingebrigtsen i Nordlands støttegruppe etter 22. juli, synes det er trist at berørte skoleelever ikke får særordning for fravær under rettssaken. Her sammen med datteren Helene Kaltenborn.

Foto: Lars-Bjørn Kaltenborn / NRK

I dag ble det klart at det ikke vil bli opprettet egne fraværsregler for skolelever og studenter som vil følge rettsaken etter 22. juli som pårørende eller fornærmede.

Dette reagerer Guri Ingebrigtsen i Nordlands støttegruppe etter 22.juli kraftig på.

– Vil være vanskelig å gå på jobb

Guri Ingebrigtsen

Guri Ingebrigtsen i Nordlands støttegruppe etter 22.juli reagerer på at elever og studenter ikke får særordning for å følge rettssaken.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen

Ingebrigstens datter var på Utøya, men kom fra terroren med livet i behold.

Nå forbereder familien seg på tiden som kommer. Både det følelsesmessige og det praktiske.

–Folk forbereder seg på veldig forskjellig vis, men felles er jo det rent praktiske, sier hun til NRK.no.

Ingebrigsten har selv søkt om to ukers permisjon under rettsaken.

– Jeg tror det vil være svært vanskelig å være på jobb mens det står på som mest.

– Forferdelig trasig

Rettssaken starter i Oslo tingrett 16. april, og det er satt av to og en halv måned. 46 av de fornærmede etter terrorangrepet på Utøya skal vitne, og 19 av disse dagene er satt av til denne delen av rettssaken.

Dette vil foregå midt i eksamensperioden for både skoleelever og studenter.

Cathrine Børnes, avdelingsleder ved juridisk avdeling i utdanningsdirektoratet, sa i dag at de oppfordrer skolene til å vise spesielt hensyn, men at det ikke blir opprettet egne regler for disse elevene.

– At de ikke får egne ordninger for fravær i forbindelse med rettssaken synes jeg er forferdelig trasig, sier Guri Ingebrigtsen

Hun ønsker nå først og fremst å ta saken opp i støttegruppa.

– Dette må vi se på. Disse ungdommene har vært utsatt for den verste terroraksjonen i Norge. Det angår dem på en måte som andre ikke har mulighet til å sette seg inn i, og det må vi vise hensyn til, sier Ingebrigtsen til NRK.no.

Slik forbereder de seg på rettssaken:

Video Forbereder seg til rettssaken

Forbereder seg til rettssaken

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.