Her forbereder de seg på mulig streik

Valnesfjord Helsesportsenter kan bli rammet av streik fra tirsdag i neste uke.

Informasjonsmøte ved Valnesfjord Helsesportsenter

INFORMASJON: I dag fikk de ansatte informasjon om situasjonen og hva som kan skje i neste uke.

Foto: Lise Lotte Henriksen

I dag var Unio-medlemmene ved Valnesfjord Helsesportsenter samlet til et møte. Der fikk de informasjon om den tilspissede situasjonen som kan føre til at de går ut i streik fra tirsdag.

Tidligere meklinger har ikke ført frem. På mandag er det tredje og siste mekling mellom Unio og arbeidsgiverforeningen Spekter.

– Forhandlingene vil skje hos riksmeklingsmannen. Vi håper at vi skal komme frem til en enighet, men hvis ikke det skjer, så vil det i ytterste konsekvens bety at 31 ansatte går ut i streik, sier streikeleder Ragnhild Gundersen i Unio.

Tredjedel av de ansatte

De 31 Unio-medlemmene utgjør en tredjedel av de ansatte ved Valnesfjord Helsesportsenter. Dette er sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og idrettspedagoger.

Ragnhild Gundersen

Streikeleder Ragnhild Gundersen.

Foto: Lise Lotte Henriksen / NRK

Frem til 1.januar 2012 var senteret medlem i KS-bedrift. Nå er det arbeidsgiverforeningen Spekter som har overtatt.

– Det er en ny tariffavtale i forbindelse med skiftet som vi har forhandlet om. Dette har vi altså ikke fått på plass ennå. Det handler om arbeidstidsavtale, ansinnietet og lønn for kompetanse. Slik vi ser det blir det dårligere enn det var. Vi ønsker å fortsette med å være en attraktiv arbeidsplass og gi et godt kvalitativt tilbud til brukerne våre, sier Gundersen.

– Ikke forsvarlig drift

Ved helsesportsenteret blir pasienter tilbudt habilitering, rehabilitering og arbeidsrettet rehabilitering på spesialistnivå. Dersom Unio-medlemmene blir tatt ut i streik fra tirsdag vil det by på store problemer.

– Vi klarer ikke å opprette tilbudet vi har i dag. Blir det streik, så kan man ikke ha en forsvarlig drift av helsesportsenteret. Hvordan man løser denne utfordringen må ledelsen finne ut av, avslutter Ragnhild Gundersen.

Valnesfjord Helsesportsenter

Ved Valnesfjord Helsesportsenter er det 31 ansatte som kan gå ut i streik fra tirsdag.

Foto: Lise Lotte Henriksen / NRK