NRK Meny
Normal

Forbereder seg på dårlige nyheter

Fylkesleder i Nordland AUF er klokkeklar. – Vi skal ikke trues til å gjøre noe annet eller mene noe annet enn det vi har gjort til nå.

Dag André Anderssen

Fylkesleder i Nordland AUF, Dag André Anderssen.

Foto: NRK/AUF

Dag André Anderssen var en av de som overlevde skytetragedien på Utøya fredag. Det har vært tøffe dager for fylkeslederen i Nordland AUF.

– Jeg har det ikke så veldig bra akkurat nå, det går mye opp og ned sinnsmessig.

Forbereder seg på dårlige nyheter

Anderssen er en av de siste fra Nordland AUF som kommer hjem igjen.

– Nå er alle sendt hjem eller tatt hånd om av familien sin, det er bare oss i ledelsen som er igjen her i Oslo. Vi vil returnere til Bodø og dra hjem om noen dager.

Han forteller at de nå begynner å ta inn over seg at de kan ha mistet flere fra Nordlands delegasjon på Utøya.

– Vi holder oss alltids til håpet, men må nå forberede oss på at vi kan komme til å få dårlige nyheter.

– Gir ikke opp

Flere sentrale AUFere har allerede uttalt at de skal tilbake til Utøya. Dette støtter Anderssen fullt ut, men han har forståelse for at mange foreldre nå uroer seg for å sende barna på større samlinger.

– Det er jo veldig forståelig og det er mange som har snakket om hvordan de ser på fremtiden. Jeg skal fortsette å dra til Utøya og det håper jeg flere fortsatt vil. Det vil jo bli et helt annet sikkerhetsopplegg enn det har vært til nå.

Anderssen understreker at det aldri vil være et alternativ å gi opp.

– Vi skal ikke trues til å gjøre noe annet eller mene noe annet enn det vi har gjort til nå. Arbeiderbevegelsen har alltid trodd på et demokratisk samfunn hvor alle har like muligheter, og alle skal kunne ha det bra og leve trygt. Det skal vi fortsette å tro på, uansett hva som skjer.