Selv politiet sjokkert etter promillekjøring

En fyllekjørende vogntogsjåfør i Nordland sjokkerer selv garvede politimenn. Mannen var for full til å legge på kjettinger etter å ha kjørt i grøfta i Bodø. Nå har han erkjent de faktiske forholdene.

For full til å legge kjettinger på vogntog

Dette vogntoget havnet i grøfta i Bodø. NRK beklager å først ha brukt feil bilde av et annet vogntog.

Foto: 03030-tipser

– Det er skremmende at han ikke har mer respekt, når han kjører noe som er så stort og så tungt, og skadepotensialet er så stort, sier Ivar Bo Nilsson til NRK.no.

Nilsson er operasjonsleder ved Salten politidistrikt, som nå tar hånd om en estlandsk mann i 40-årene. Ved 10-tiden lørdag formiddag sov han fortsatt ut nå ut rusen på glattcella i Bodø, i påvente av at det skulle dukke opp en tolk til å ta avhør, mens politiet hoderystende oppsummerte det som har skjedd.

Ved 15-tiden lørdag bekrefter politiet overfor NRK at mannen har erkjent å ha kjørt i beruset tilstand, og han er fortsatt i politiets varetekt. Politiet vil heller ikke nå si noe om hvor langt mannen kan ha fyllekjørt før han endte i grøfta.

Fyllekjøring med vogntog

Mannen var synlig beruset, og tok en blåsetest på stedet. Senere ble det også tatt blodprøve av ham.

Foto: 03030-tipser

For full til å legge på kjetting

Det er heldigvis ikke ofte det skjer fyllekjøring med vogntog, men i natt skjedde det i bydelen Mørkved utenfor Bodø sentrum. Det var tips fra publikum som gjorde at politipatruljen rykket ut.

Et lett snøfall i området danner rammen rundt en situasjon der et vogntog er solid plassert i grøfta, mens en beruset sjåfør prøver å legge på kjettinger, uten å lykkes med det.

– Grunnen til at han ikke klarte å legge på kjettinger, skyldes på godt norsk, at han var for skjenkt, sier Nilsson ved saltenpolitiet til NRK.no.

Mannen var synlig beruset, og tok en blåsetest på stedet. Senere ble det også tatt blodprøve av ham.

Må avhøres

Idet NRK snakker med politiet i 10-tiden lørdag formiddag, ligger mannen fortsatt og sover ut rusen, og har ikke blitt avhørt i påvente av at en tolk skal dukke opp.

Det er fortsatt uvisst nøyaktig hvor langt mannen har kjørt før han endte i grøfta med vogntoget. Men at en slik tur kunne blitt livsfarlig for ham selv og omgivelsene, det er både politiet og NRK skjønt enige om.