Følger Berg til polsk storklubb

Pål Arne Johansen blir med i Henning Bergs trenerteam som skal sikre jubel i polske Legia Warszawa. Da tilbudet som assistent kom på bordet var det umulig for 36-åringen å si nei.

Pål Arne Johansen

Etter tre år som assistent i Hønefoss Ballklubb, følger nå Pål Arne Johansen med Henning Berg til den polske hovedstaden.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

– Det er en spennende utfordring og en klubb som jeg har opplevd både ledes og drives av folk med en veldig tydelig visjon. Det er også en visjon jeg kan stå inne for selv og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier brønnøyværingen Johansen til NRK.no.

Det var Brønnøysunds Avis som først meldte om overgangen.

Like før jul ble det klart at Henning Berg tar over som ny hovedtrener i den polske storklubben Legia Warszawa. Og den tidligere Lyn-, Lillestrøm og Blackburn-treneren er langt fra ukjent for Johansen.

– Vi jobbet sammen i Lyn i 2005 da han hadde sin første jobb som hovedtrener i norsk fotball. Vi tok bronse og var veldig nært gullet i eliteserien. Da jobbet vi også sammen med Kas Sokolowski som blir spillerutvikler i Legia nå. Vi trives sammen og har gjort det bra sammen. I tillegg har vi fått noen år på baken til å videreutvikle oss.

Internasjonalt miljø

Til tross for sin unge alder og at han kommer fra jobben som assistenttrener i Hønefoss, har han gjennom årene fått god erfaring fra internasjonal fotball.

36-åringen har reist verden rundt som assistent for kvinnelandslaget og har også jobbet ved Toppfotballsenteret hvor oppgaven var å finne ut hvordan de beste klubbmiljøene i verden jobber.

I Legia venter en internasjonal miks av kolleger fra både Polen, Mexico og Portugal.

– Henning er veldig tydelig på hvordan han setter sammen teamene. Han vil ha inn folk som kan andre ting enn det han kan. Jeg tror også han har erfart fra tidligere jobber utenlands at det er viktig å ha med seg noen kjente fjes og stemmer, slik at overgangen ikke blir for stor.

(artikkelen fortsetter under)

Henning Berg i Legia Warszawa

Henning Berg ble 20. desember presentert som ny hovedtrener for den polske storklubben Legia Warszawa. Nå får han med seg Pål Arne Johansen i trenerteamet.

Foto: Patrick Sten Rowlands / NRK

– Får et råere fokus

Han trekker sine evner i møtet med spillerne på trenerfeltet, på hvorfor Berg vil ha med nettopp ham til Polen.

Nå ser han fram til å bruke tiden på det han er best til.

– Det er en stor og etablert klubb. Det merker man på at det er en mye større organisasjon enn i Hønefoss. Det er mye flere folk som jobber med både sport, administrasjon og marked, og det gjør at jeg kan ha et mye råere fokus på det som skjer ute på banen.

Legia Warszawa er regjerende ligamester i Polen og topper for øyeblikket tabellen, mens den polske ligaen har vinterpause.

Legias første ligakamp under den norske trenerduoens ledelse blir hjemmekampen mot Korona Kielce fredag 14. februar. Korona er nummer 12 av de 16 klubbene i ligaen Ekstraklasa.

Henning Berg ble i dag presentert som ny trener for den polske storklubben Legia Warzawa. Fra dag èn forventes det at han leder laget til seier - ikke bare i den hjemlige serien, men resultatene skal også komme i Europa. Reporter: Patrick Sten Rowlands, foto/redigering: Gunnar Bratthammer
Henning Berg blir ny trener i Legia Warszawa. Han har skrevet kontrakt med den polske serielederen for to og et halvt år. Reporter: Arnfinn Fagerli, redigering: Wilhelm Sverdvik