NRK Meny
Normal

Føler seg trygge tross brannen

Etter dagens brann på M/S Nordlys i Ålesund, er det mange ombord på hurtigruteskipet Nordnorge som er rystet over det som har skjedd.

Arnulf og Randi Pettersen

Arnulf og Randi Pettersen ble overraskede da de hørte nyheten.

Foto: Kathrine Humberset / NRK

NRK Nordland tok i ettermiddag turen til M/S Nordnorge for å lodde stemningen blant passasjerene. De fleste hadde fått med seg nyheten om M/S Nordlys som tidligere i dag sto i brann i Ålesund.

– Jeg hørte om det i morges på TV. Jeg så bildene, men forstod ikke teksten. Jeg forsto likevel raskt at det var en alvorlig ulykke, sier tyske Ulrich Stoll.

Han var en av mange sjokkerte passasjerer ombord på M/S Nordnorge. Han har sammen med kona reist med Hurtigruten flere ganger - også MS Nordlys.

– Det er en veldig trist hendelse. Jeg håper alle skadde personer klarer seg fint, sier han.

Passasjer Rolf Monsen fra Bergen synes hendelsen på M/S Nordlys er tragisk.

Rolf Monsen, hurtigrutepassasjer fra Bergen

Rolf Monsen tror sikkerheten er ivaretatt.

Foto: Kathrine Humberset / NRK

– Det er forferdelig. Jeg er selv veldig opptatt av sikkerhet og jeg har hørt mye om branner i maskinrom og hvor skumle de er. Men det er viktig å tenke på at det er svært sjelden slike ulykker inntreffer og jeg tror sikkerheten om bord er ivaretatt, sier Monsen.

Arnulf og Randi Pettersen fra Stamsund er på vei nordover med Nordnorge. De føler seg trygge på båten.

– Vi ble ganske overrasket da vi hørte nyheten, men vi har reist mange ganger med Hurtigruten og har aldri opplevd problemer - bare glede. Vi føler oss veldig trygge her og frykter ikke at noe slikt skal skje på nytt, avslutter ekteparet.