Fly utsatt 16 timer: Rekker ikke favorittbandets siste konsert

Familien skulle reise til Oslo tidlig i morges. På grunn av den lange utsettelsen rekker de ikke ACDCs siste konsert i Norge.

En familie er fast på Bodø Lufthavn, og rekker ikke AC/DC-konserten. Intervju med Roger Nordgård.

Blodfanen sto opp rundt klokken 03 i natt for å rekke flyet som skulle gå klokken 07. Da flyet først ble utsatt med et par timer var ikke utsettelsen et stort problem. Verre ble det når beskjeden om at flyet ikke kunne gå da heller, og måtte utsettes til 23.30.

Venter på ombooking

Når flyet ble utsatt med over seksten timer var familien fremst i kø for ombooking. Ved innsjekk oppdaget de at Norwegans personale hadde gjort en feil, og familien hadde ikke lengre seter på flyet.

Foto: Amanda Åsberg

– Det første jeg tenkte var at jeg måtte få meg på et nytt fly, så jeg var fremst i køen for ombooking, forteller Roger Nordgård.

Ombookingen gikk greit, og alle fire ble satt på et fly som skulle gå klokken 15.30. Konserten var reddet. Men gleden varte ikke lenge, for et par timer før innsjekk fikk familien beskjed om at en feil hadde oppstått og de ikke hadde plass på flyet likevel.

– Dette er faktisk krise, forteller den fortvilte ACDC-fanen.

– Vi har fått lite informasjon

Roger Nygård skulle gjærne dratt på ACDC-konsert

Roger Nordgård var på sin første ACDC-konsert i 1986, men han var fan lenge før han så bandet live. Nå går han glipp av deres siste konsert i Norge.

Foto: Amanda Åsberg

Familien har fått utlevert matbonger, men disse hjelper lite når de ønsker å rekke konserten.

– Matbongene hjelper ikke når du skal rekke ACDCs siste konsert i Norge, sier Nordgård.

Familien forteller at de har fått lite informasjon gjennom dagen, og at det særlig ble frustrerende når det viste seg at de ikke hadde blitt satt opp på et nytt fly.

– Dette er faktisk krise, forteller den fortvila ACDC fanen.

Uvanlig lang utsettelse

– Det er sjeldent at det blir snakk om en så lang utsettelse, sier driftssjef ved Avinor Bodø lufthavn, Roger Henriksen.

Den lange ventetiden kommer av en teknisk feil på flyet.

– Etter det jeg har forstått ønsker de å sende en tekniker for å få reparert flyet. Estimert avgangstid er derfor 23:30 i kveld.

Dobler bemanningen

Siden det er så mange som ikke kommer med flyet har lufthavnen satt inn flere på jobb for å unngå lange køer.

– Vi har satt opp ekstra bemanning i sikkerhetskontrollen, slik at vi ikke får køer lengre enn 15 minutter, sier Henriksen.

Driftssjefen opplyser at andre reisende ikke vil få problemer om de skal reise fra Bodø lufthavn i dag.

NRK har ikke lyktes i å komme i kontakt med Aviator eller Norwegian angående utsettelsen. Men til Avisa Nordland sier Norwegians pressekontakt at de er lei seg for problemene det har skapt for passasjerene.

– Flyet står dessverre på bakken til i kveld, sier pressekontakt i Norwegian, Astrid Mannion.