NRK Meny
Normal

20-åring skadet i bilulykke og flere vogntog sperrer veien

En ung mann ble sendt til sykehus etter at han havnet utfor veien på en speilglatt fylkesvei 78. E6 over Saltfjellet er helt stengt, E12 over Umbukta er midlertidig stengt og det er kolonnekjøring over E10 over Bjørnfjell.

Vogntog måtte berges i Bardal

I Bardal måtte et vogntog ha bilberging etter at det havnet i grøfta på det glatte føret.

Foto: 03030-tipser

Det er sterk vind, svært glatt og mye snøslaps på veiene i Nordland. I hele dag har vogntog sperret trafikken, og E6 over Saltfjellet er stengt.

– Veien er speilglatt, opplyser Statens vegvesen.

E12 over Umbukta er for tiden stengt for store kjøretøy på grunn av vanskelige kjørehold. Personbiler kan kjøre over fjellet.

Fraktet til sykehus

Like etter klokka 17 mandag ettermiddag kjørte en mannlig bilfører utfor veien like før Dagsvika på fylkesvei 78 på Helgeland.

– Mannen ble sendt til sykehus i Sandnessjøen i helikopter etter at bilen hans havnet utfor veien ved Haugneset i Vefsn. Bilen fikk store skader, opplyser operasjonsleder Øyvind Sund ved Helgeland politidistrikt til NRK.no.

Lettere skadet

Ifølge Helgelandssykehuset i Sandnessjøen er mannen 20 år gammel.

– Mannen er lettere skadd, og tilstanden er stabil. Han ligger nå ved intensiven, opplyser anestesilege Svein Arne Monsen ved Helgelandssykehuset til NRK.no.

Flere bilberginger

I Bardal måtte et vogntog ha bilberging etter at det havnet i grøfta på det glatte føret. På E10 over Bjørnfjell er det nå kolonnekjøring og Saltfjellet er midlertidig stengt på grunn av bilberging.

To kilometer nord for Korgen er det vanskelig for store biler å passere fordi et vogntog sperrer nordgående felt.

Vogntog i grøfta i Bardal, Leirfjord

VOGNTOG I GRØFTA: Dette vogntoget havnet i grøfta i Bardal i Leirfjord.

Foto: 03030-tipser

Ett felt er stengt på E6 ved Eiteråga om lag 15 km nord for Mo i Rana, og 15 km sør for Mo i Rana ligger et vogntog i grøften ved Yttervik.

Fv 12 i Nordland var stengt ved Bustneslia vest for Mo i Rana pga. bilberging. I 16-tida ble veien åpnet igjen.

OBS-varsel

Meteorologisk institutt sendte mandag ut et såkalt OBS-varsel om at det er ventet mye nedbør, stor skredfare og vanskelige kjøreforhold i Nordland og sør i Troms. De store nedbørsmengdene er ventet fra mandag formiddag i Helgeland, Saltfjellet og Salten.

Vogtog sperrer i Bustneslia i Rana

Fv 12 i Nordland var i flere timer stengt ved Bustneslia vest for Mo i Rana på grunn av bilberging.

Foto: 03030-tipser

For Ofoten, Lofoten og Vesterålen er det varslet lokalt stor snøskredfare og stedvis vanskelige kjøreforhold fra mandag ettermiddag.

Flom

I deler av Nordland og Troms er snøskredfaren nå stor. Snøskredfaren vurderes som nivå fire – stor – i områdene Senja, Harstad, Narvik, Vesterålen og Lofoten, ifølge skredvarslingssiden varsom.no.

På grunn av de store nedbørsmengdene som er i vente, er det også varslet flom for Nordland. Flomvarselet har nivå 2, noe som innebærer at raskt økende vannføring kan føre til lokale oversvømmelser.