NRK Meny
Normal

Flere vogntog av veien på glatte veier

Glatte veier skaper utfordrende kjøreforhold i store deler av Nordland i dag. – Kjør forsiktig, oppfordrer Statens vegvesen.

Vogntog av veien på fylkesvei 12

MÅTTE HA HJELP: Dette vogntoget kjøre av veien på fylkesvei 12 ved Alteren i Rana mandag formiddag.

Foto: 03030-tipser

Spesielt glatt er det i Vesterålen, Ofoten og delvis også i Lofoten, opplyser Torill Brattbakk hos Veitrafikksentralen i Mosjøen.

– Vi har fått en god del telefoner, men heldigvis har det ikke vært noen større trafikkuhell så langt, sier hun til NRK.

Brattbakk oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene.

– I morgentimene var det flere meldinger om at det la seg is over grusen, noe som har skapt ekstremt glatte veier. Strøbilene må kanskje ta flere runder enkelte steder, så folk må bare ta det med ro, fortsetter hun.

Travelt for politiet

Også bilbergerne har nok å gjøre som følge av de glatte veiene. På fylkesvei 12 ved Alteren i Rana kjørte et vogntog av veien i formiddag. Ingen ble skadet i denne hendelsen.

I Midtre Hålogaland har politiet bistått flere vogntog som har stått fast. Et polsk vogntog stod tidligere i dag fast ved Kongsviktoppen. Vogntoget hadde ikke kjetting på, skriver operasjonslederen på Twitter.

– Flere har meldt fra om at det er glatt, spesielt på steder hvor det ikke er så mye trafikk, sier operasjonsleder Robin Moe ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Politiet på Helgeland har ikke fått melding om noen større hendelser så langt i dag, men også de har inntrykk av at det er glatt i distriktet.

Laster Twitter-innhold