NRK Meny
Normal

Flere studenter vil til Universitetet i Nordland

Over 4200 søkere får tilbud om studieplass fra Universitetet i Nordland (UiN) i høst. Det er en økning på 15 prosent fra 2014.

Universitetet i Nordland

89.000 søkere på landsbasis får tilbudt studieplass i hovedopptaket til høyere utdanning, en økning på 4,8 prosent fra i fjor. Ved UiN får 4200 tilbud om plass.

Foto: Svein-Arnt Eriksen / UiN

Inntaket for høyere utdanning er klart, og du kan nå sjekke om du kom inn på ditt førstevalg på hjemmesidene til Samordna Opptak.

89.000 søkere på landsbasis får tilbudt studieplass i hovedopptaket til høyere utdanning, en økning på 4,8 prosent fra i fjor.

Fornøyd rektor

Ved UiN får 4200 studenter tilbud om plass.

Bachelor i dyrepleie, bachelor i eiendomsmegling, personlig trener (årstudium), bachelor i havbruksdrift og ledelse, årsstudium i offentlig rett og årsstudium i økonomi og ledelse (Helgeland) er blant studiene med flest søkere per studieplass i hovedopptaket ved UiN.

– Jeg er glad for at søkningen til viktige velferdsutdanninger som sykepleier-, sosionom- og barnevernspedagogutdanningen viser jevnt god vekst. Det gjelder også søkningen til Fakultetet for biovitenskap og akvakultur som leverer kandidater til en av Nordlands og Norges viktigste næringer, havbruk, sier rektor Pål A. Pedersen.

Populære lærerstudier

På landsbasis er det lærerstudiene som opplever størst økning. Til sammen har 3.930 søkere fått tilbud om studieplass ved grunnskoleutdanningen for trinn 1-7 og trinn 5-10, en økning på 10,5 prosent fra i fjor.

1.530 søkere har fått tilbud på den femårige lektorutdanningen, en økning på 9,8 prosent fra i fjor.

– Dette er gledelig. Regjeringen satser på skole og barnehage. Lærerne er avgjørende for at vi skal lykkes med denne satsingen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Andre studier med stor økning er vernepleier, historie og realfagsstudier.