Flere stengte veier i Nordland

Dårlig vær fører til at flere veier er stengt i Nordland onsdag formiddag, mens Widerøe melder om innstilte avganger.

Slik så det ut da Aunelva i Åbygda i Bindal kommune gikk over sine bredder mandag

Slik så det ut da Aunelva i Åbygda i Bindal kommune gikk over sine bredder mandag.

Foto: Janne Bruvoll

I Nord-Trøndelag er både E6 og fylkesvei 17 stengt på grunn av flom. E6 er stengt tre kilometer nord for Grong sentrum, mens fylkesvei 17 er stengt én kilometer nordøst for Skogmo.

Statens vegvesen anbefaler bilister å kjøre om Namsos til fergesambandet Lund-Hofles og videre om Høylandet på fylkesvei 17. Derfra er det mulig å komme inn på E6 ved Gartland.

Omkjøringen fører til minst 3 timer ekstra kjøretid.

Stengte veier

I Nordland er E10 over Bjørnfjell på både norsk og svensk side stengt onsdag morgen. Det samme gjelder for fylkesvei 494 i Beiarn mellom Reingarden og Lian, og fylkesvei 861 i Vågan i Lofoten, mellom Sundklakk og Barstrand.

– I Beiarn er veien stengt på grunn av oversvømmelse, mens i Vågan er den stengt på grunn av en kraftlinje som ligger over veien, utdyper trafikkoperatør Torill Brattbakk i Statens vegvesen.

Fergesambandet mellom Bodø og Moskenes er innstilt, mens fylkesvei 78 ved Hjartåstunnelen er stengt på grunn av fare for ras, sier Brattbakk.

– På fylkesvei 78 blir det en ny vurdering klokka 12.

På fylkesvei 72 over Kjølhågen i Andenes er det kolonnekjøring over flyplassen. E6 over Saltfjellet er nettopp åpnet for normal trafikk. Der var det kolonnekjøring tidligere, forteller Brattbakk.

Innstilte flyavganger

SAS har mindre forsinkelser på de fleste av sine avganger, mens Widerøe melder om flere innstilte avganger.

– Vi kom litt skjevt ut i dag som følge av uværet på Helgeland og Lofoten i går. WF724 skulle startet fra Brønnøysund i morges, men der befinner crewet seg i Sandnessjøen, sier Jan Gabrielsen i Widerøe.

Crewet som overnattet i Sandnessjøen skulle egentlig vært på Værnes. Dermed mangler mannskap til WF734 fra Trondheim til Bodø via Mosjøen og Mo i Rana.

– Flyet som står i Brønnøysund venter på crew, og skulle egentlig vært på Leknes og Røst. Dermed er avgangene fra Leknes og Røst til Bodø innstilt, sier Gabrielsen.

Widerøe regner med å være i rute rundt klokken 12 i dag.

  • Få oppdatert informasjon om flytrafikken på Avinor.no.

– Kjør forsiktig

Trafikkoperatør Torill Brattbakk i Statens vegvesen ber folk kjøre forsiktig på veiene i dag.

– Det er mye som er bart, men mange steder er det også isdekke. Det er regn, vind og enkelte steder så snør det. Det kan by på utfordringer for de som ferdes langs veiene, avslutter hun.