NRK Meny
Normal

Flere nordlendinger nominert til Spellemannsprisen

Både Sondre Justad (25) og tenåringsidolene Marcus og Martinus (13) kan vinne tre spellemannspriser hver.

Marcus & Martinus

TIDENES YNGSTE SPELLEMANNSVINNERE: Marcus & Martinus kan sikre seg tre Spellemenn under utdelingen i slutten av januar.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Lørdag 30. januar deles det ut Spellemannspriser i 26 ulike kategorier, og i dag ble alle de nominerte offentliggjort.

Og det ble klart at både Sondre Justad og to 13-åringer fra Trofors i Nordland kan bli tidenes yngste mottakere av en Spellemann-statuett. Marcus & Martinus er nominert i hele tre kategorier, både for «Årets Låt», «Årets Nykommer» og «Popgruppe».

I tillegg er folkemusikeren Susanne Lundeng og popbandet Cold Mailman nominert i kategoriene folkemusikk og årets musikkvideo.

Tre kategorier

Sondre Justad er født og oppvokst i Henningsvær i Lofoten, har bodd fem år i Bodø, men for tiden har Sondre Justad adresse i hovedstaden. 25-åringen er nominert både som «Årets nykommer» og gramostipend i konkurranse med Aurora Aksnes, Daniel Kvammen, Fay Wildhagen, Kygo og Marcus og Martinus.

Han er også nominert «Årets popsolist» i konkurranse med Ane Brun, Anneli Drecker, Susanne Sundfør og Erlend Ropstad. Den siste kategorien Justad er nominert i er «Årets album» i konkurranse med Ane Brun, Lars Vaular, Susanne Sundfør og Trondheim jazzorkester.

Sjekk hele lista over de nominerte her

Artisten Sondre Justad, et flygel og en drone med kamera. Det er hovedingrediensene i videoen fra innspillingen av låta «Det e over» i akustisk versjon.
Minidokumentar om Sondre Justad

Se minidokumentaren om Sondre Justad.