Det sier direktør Yngve Myhre i Norway Seafoods, landets største fiskerikonsern.
Skrekkvisjon
Myre og de øvrige deltagerne på konferansen "Fisk 2002", deler samme skrekkvisjon. At næringa skal bli rammet av skandaler lik det man har i kjøttbransjen. - Historisk sett har vi nok vært for villige til å ta inn forskjellig kvalitet på våre foredlingsanlegg. Det har vært knapphet på råstoff og man har vært ivrig på å skaffe nok råstoff til å holde hjulene i gang, sier Yngve Myre.
Salmonella
Eivind Nydal er direktør i Marian Seafood, et selskap som har spesialisert seg på fersk filet i porsjonspakninger. - I kappkjøret glemmer man ofte en del vesentlige punkter som kan påføre forbrukerne stor risiko, sier Nydal. - Så vidt jeg kjenner til har dette så langt ikke vært noe problem. Men det kan komme. Vi kan for eksempel få salmonellainfeksjoner, advarer Nydal.