NRK Meny
Normal

Fiskeriministeren og havnesjef i krangel på Facebook etter forsinkelse

Da Hurtigruta måtte bruke over to timer og tre forsøk på å legge til kai i Bodø, ble fiskeriministeren om bord så irritert at hun slengte med leppa på Facebook.

En syklonfamilie gjør at nordlendinger må belage seg på uvær flere dager på rad fremover. I Bodø måtte Hurtigruta gi opp og snu onsdag.

Her er Hurtigruta «Midnatsol» etter at den måtte snu i Bodø. På grunn av uværet klarte den ikke å legge til kai. VIDEO: Einar Breivik / NRK

Elisabeth Aspaker (H)

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H)

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Dårlig reklame for Bodø Havnevesen.

Slik innleder fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) sitt innlegg på Facebook onsdag ettermiddag. Hun var på vei fra Trondheim til Bodø og skulle rekke et fly til Oslo.

– De ville åpenbart ikke flytte båter i havna slik at hurtigruta kunne komme inn verken på første eller andre forsøk, skriver hun.

På tredje forsøk klarte Hurtigruta å legge til kai etter at vinden hadde løyet.

– Men turistene mistet utflukten til Saltstraumen og jeg måtte avlyse møter og mistet to flyavganger til Oslo. Bad luck, skrev fiskeriministeren og slengte på et surfjes og lenket opp til profilen til ordføreren i Bodø, partikollega Ole Henrik Hjartøy.

– Dårlig vær er årsaken

En syklonfamilie som herjer langs kysten og i Bodø måtte Hurtigruta gi opp og snu to ganger onsdag.

Men skylden for det tar ikke havnesjefen i Bodø, Ingvar M. Mathisen.

– Må bare innrømme at jeg er forbauset over statsrådens innlegg på Facebook, skriver han som svar på Aspakers kommentar.

– Men det er nok fordi jeg innehar mer kunnskap om realitetene i denne saken enn du gir uttrykk for å ha. Her er det kapteinen som selvfølgelig er suveren mht. å vurdere sikkerheten til skip, passasjerer og mannskap ved å forsøke å gå til kai.

Han mener hovedgrunnen til at hurtigruta M/S «Midnatsol» ikke kunne legge til kai var at det var sterk storm i kastene.

Elisabeth Aspaker på Facebook

Her er statusen Aspaker la ut på sin Facebook-profil.

Foto: Skjermdump

– Burde sjekket fakta

Havnesjefen sier til NRK at Aspaker burde ha sjekket fakta før hun skrev.

– Hun bør være oppmerksom på rollen sin når hun skriver slikt til sine 4000 følgere. Aspaker er ikke minister for havnene, havnene er under samferdselsdepartementet, heldigvis for det, ler Mathisen.

Havnesjefen ringte til Hurtigrutens kaptein, før han skrev svar til Aspaker, for å få bekreftet sin versjon av saken.

Det har ikke lykkes NRK å få tak i fiskeriministeren. Til Nordlys sier hun følgende fra flyplassen etter å ha mistet to avganger til Oslo:

– Nå sitter de i Oslo og venter på meg. Jeg rakk ikke flyet, og ordføreren i Andøy som fløy ens ærend til Bodø for å møte meg, måtte gjøre vendereis.

Laster Twitter-innhold